Gradonačelniče, pa kako Vas nije sram?

16.9.2013.
13:21
VOYO logo

Je li Mosor bio u pravu? Što se tiče ovog potonjeg očito nije! Aktualni splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je da će na jednoj od skorašnjih sjednica Gradskog vijeća donijeti odluku o gašenju KK Splita, nekad slavne Jugoplastike, košarkaškog kluba koji već godinama grca u dugovima i koji je doveden do situacije da igrači u dvorani na Gripama ne mogu trenirati jer zbog duga od 200 tisuća kuna nemaju struje.

Možete li zamisliti da danas jedan hrvatski klub u bilo kojem sportu postane prvak Europe? Ne, naravno! A nekoć je upravo ta Jugoplastika, danas KK Split, bila košarkaški prvak Europe i to tri puta zaredom, što nijednom klubu u Europi nikad nije pošlo za rukom. I sad konačno dolazimo do zaključka zbog čega je Bibić u onih pet riječi ugurao upravo Jugoplastiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije moguće izbjeći gašenje KK Splita, pitanje je samo na koji će se način to dogoditi. Na Gripama su shvatili da ovako više ne ide, prekasno je za to da Grad velikim novcem spašava klub", rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prije neki dan i tako najavio odluku zbog koje će Split izgubiti jedan od najvećih simbola Grada, a on postati čovjek koji će među splitskim ljubiteljima sporta ostati zapamćen kao osoba koja je sebi dala za pravo u ime Grada dignuti ruke od najboljeg košarkaškog kuba 20. stoljeća.

A u Splitu su u ponedjeljak članovi udruge veterana KK Split-Jugoplastika i aktualni igrači Žutih održali konferenciju za medije i dali svoje viđenje spomenutog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovo je stvorila politika, već pet godina traje preoblikovanje, a za to vrijeme Grad je, iako je financijski pomagao klub, postavljao i uprave, a financijski je mogao još i više pomagati. Gašenje se ne smije dogoditi. Sramota je da se postavlja kako je kao malo komplicirano boriti se s problemima, pa ćemo klub i ugasiti. Zar ćemo onda sutra ugasiti i Splitsko ljeto ili HNK!", rekla je legenda ŽutihŽeljko Jerkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje je ponudio Rato Tvrdić:

"Jedan od načina za koji smatramo da bi mogao pomoći klubu je da i mi bivši igrači sudjelujemo u razgovoru s vjerovnicima, da ih uvjerimo da budu isplaćeni u idućih pet-šest godina. Glupo je da se ovakav klub baci na koljena i prevare stotine ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći dio dugovanja kluba odnosi se na dugovanja prema radnoj zajednici i igračima. Ako smo mi spremni da se dio dugovanja oprosti i da dio dobijemo kroz određeno razdoblje, onda stvarno ne znam zašto je potrebno gurati klub u stečaj", dodao je aktualni igrač KK Splita Srđan Subotić.

Svi željno iščekujemo i reakciju građana Splita, a do tada će Grad Split na čelu s gradonačelnikom Baldasarom kao i ove nedjelje sipati hvalospjeve o splitskim sportašima na Danu splitskog sporta i u špaliru ponosno prošetati uzduž cijele novouređene Zapadne obale po čijem su platou utisnuta imena slavnih splitskih sportaša, među njima i ona Kukoča, Rađe, Tvrdića i Skansija, sve igrača nekadašnje Jugoplastike, odnosno KK Split. Gradonačelniče, kome se Vi to, zapravo, divite? Pa kako Vas nije sram?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo