GAZDA NA PARKETU: / Nezaustavljivi Dario Šarić odveo Hrvatsku do još jedne pobjede

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija i u svom je trećem pripremnom susretu pred nastup na ovogodišnjem EuroBasketu ostvarila pobjedu, u susretu 1.

12.8.2017.
20:11
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku je, baš kao i na turniru u Orelansu ranije ovoga tjedna, predvodio sjajni Dario Šarić s 25 koševa, 15 skokova i šest asistencija, a posebno se istaknuo u posljednje dvije minute kada je sa šest koševa, četiri skoka i asistencijom bio najzaslužniji što je zaostatak od 77-78 pretvoren u pobjedu 85-81. Uz Šarića, opet se istaknuo i Bojan Bogdanović s 23 ubačaja. Kod Slovenije odličan je bio 18-godišnji Luka Dončić s 27 pogodaka, dok je Edo Murič ubacio 20.

Image
PALI I JAKI LITVANCI: /

Briljantni Dario Šarić predvodio Hrvatsku do velike pobjede

Image
PALI I JAKI LITVANCI: /

Briljantni Dario Šarić predvodio Hrvatsku do velike pobjede

Slovenci bolje otvorili

Hrvatska je u svom prvom dvoboju u Opatiji igrala bez kapetana Roka Lenija Ukića, pa je mjesto u početnoj petorci na poziciji organizatora igre zauzeo Dominik Mavra. S druge strane, na istoj toj poziciji bio je izvrsni Goran Dragić, pa su Slovenci mnogo bolje ušli u utakmicu i poveli sa 7-0. Ipak, Mavra se brzo pribrao i s nekoliko asistencija bio među zaslužnijima što je Hrvatska vrlo brzo poravnala na 13-13. Ipak, do kraja prvih 10 minuta Slovenci su s tri trice ostvarili šest pogodaka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska prednost se u drugoj četvrtini povećala i na devet razlike (34-25), no potom su napokon i hrvatski igrači pogodili poneku tricu, točnije Šarić i Simon, pa je rezultat bio poravnat na 37-37. Prvo vodstvo na utakmici Hrvatska je ostvarila doslovno u posljednjoj sekundi prvog poluvremena kada je Ramljak položio za 46-45 na izvrsnu asistenciju Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini Slovenija je ponovno preuzela kontrolu rezultata, vodila sa 61-56, ali Hrvatska je zahvaljujući Bogdanoviću kojemu se otvorio šut napravila seriju 11-2 za vodstvo 67-63 uoči posljednjih 10 minuta.

U ponedjeljak protiv Ukrajine

Kako je Hrvatska za samo minutu i 38 sekundi iskoristila bonus u četvrtoj četvrtini, Slovenija je uspijevala držati egal sve do kraja dvoboja. Ipak, u samoj završnici nije imala odgovor za Šarića. Izvrsno hrvatsko krilo prvo je uhvatilo loptu u napadu nakon promašaja Ramljaka za 79-78, 1:54 minute prije kraja, a nakon što je Dončić promašio tricu Šarić je odmah nakon skoka u obrani asistencijom preko cijelog terena pronašao Žorića koji je položio za 81-78. Murič i Dončić su promašili pokušaje trice za poravnanje u sljedećem slovenskom napadu, a Šarić je skočio u obrani i potom pogodio u napadu za 83-78 na ulazu u posljednju minutu. Slovenija se vratila u igru šestom tricom Dončića, a imala i napada za poravnanje ili pobjedu nakon što je Šarić ostao bez lopte 30 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murič je promašio tricu za vodstvo, a zatim i Vidmar nije pogodio zicer nakon što je Ramljak neshvatljivo nakon što je uhvatio loptu u skoku bacio loptu pod naš obruč. Nakon Vidmarovog promašaja lopte se dokopao Šarić i s dva pogođena slobodna bacanja riješio pitanje pobjednika.

U nedjelju će u Opatiji igrati Slovenija i Ukrajina, dok će u ponedjeljak turnir okončati susretom Hrvatske i Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo