TOGA SMO SE I BOJALI: / Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čini se kako u europskoj košarci vlada pravi kaos! Rat Fibe i Eurolige dosegnuo je prijelomnu točku.

17.4.2016.
15:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Osim toga, Fiba prijeti i izbacivanjem tih zemalja s olimpijskih kvalifikacijskih turnira pa čak i sa samih Olimpijskih igara. Fiba je tako suspendirala Tursku, Rusiju, Španjolsku, Grčku, Italiju, Izrael, BiH, Sloveniju, Poljsku, Litvu, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju kojoj se prijeti i oduzimanjem organizacije kvalifikacijskog turnira.

Riječ je o uvjetnim kaznama, koje se mogu povući ako se do srijede 20. travnja Fibi dostavi informacija o tome da su klubovi iz tih nacionalnih saveza odustali od Eurokupa ili su suspendirani iz nacionalnih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedeviti i Zadru prijeti suspenzija iz nacionalnog prvenstva

A baš to moglo bi se u utorak, na sjednici UO-a HKS-a, dogoditi Cedeviti i Zadru, klubovima koji su na skupštini regionalne lige izabrali su izlazak u Eurokup umjesto u Fibinu Ligu prvaka, koja je sporna u čitavoj ovoj priči o sukobu.

Image
Image

Potvrđuje to i predsjednik HKS-a Ivan Šuker:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne odustanu li od podrške Euroligi, morat ćemo ih suspendirati'

"Ne odustanu li od podrške Euroligi, morat ćemo ih suspendirati jer moramo štititi interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja. Ako pak netko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, no mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže Fiba. Koliko pak u tome ima korektnosti, o tome ne želim govoriti", kazao je Šuker, prenosi 24 sata.

Iz Cedevite, pak, poručuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stojimo iza svoje odluke da ćemo igrati u Euroliginu Eurokupu, a ako nas zbog toga HKS želi izbaciti iz hrvatskog prvenstva, neka to i učini", jasno daje do znanja predsjednik Cedevite Mladen Veber.

Fiba želi unišiti Aba ligu

Fiba je žestoki protivnik regionalne Aba lige i svim ciljevima je želi uništiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je to da Fiba mora prijetiti sankcijama da bi prisilila klubove da igraju u njezinu natjecanju. Ako pak ovih 11 klubova iz regionalne lige koji su se opredijelili za Euroligu od toga odustane, onda vrlo upitna postaje opstojnost ABA lige jer se u Fibinu Ligu prvaka ide kroz nacionalna prvenstva. Da bi prisnažila svoju prijetnju, Fiba je krenula u potragu za zemljama koje su voljne preuzeti domaćinstvo kvalifikacijskih turnira od Italije i Srbije, ali i koje su spremne uskočiti umjesto ostalih suspendiranih kvalifikanata kao što su Hrvatska, Grčka i Turska, ali i već kvalificiranih olimpijaca Španjolske i Litve", kazao je Krešo Novosel.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo