VIDEO: / Hrvat za Barcelonu igra sjajno, a u reprezentaciji je nevidljiv

Najbolji centar Eurolige prošle sezone, hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić u dresu je Barcelone odlično započeo i novu sezonu u elitnom klupskom europskom natjecanju.

18.10.2014.
10:30
VOYO logo

On je u 83:81 domaćoj pobjedi protiv Bayerna u susretu 1. kola skupine C sudjelovao sa 15 koševa (šut za dva 6-7, slobodna bacanja 3-5) i 10 skokova uz tri blokade.Mario Hezonja nije ulazio u igru za Barcelonu. Tomić je, tako, nastavio sa sjajnim igrama u dresu Barce. Prošle sezone je izabran u najbolju petorku Eurolige, čime je, neslužbeno, promoviran u najboljeg centra najelitnijeg europskog košarkaškog klupskog natjecanja. Dok, u reprezentaciji, već zadnjih nekoliko godina igra slabo, izuzev EP-a u Sloveniji prije malo više od godinu dana, na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto, a Tomić je svojim igrama itekako dao svoj obol tom uspjehu.

Luka Žorić je u 77-74 domaćoj pobjedi Feerbahce Ulkera protiv Emporio Armanija također u skupini C sudjelovao s osam pogodaka (šut za dva 4-6) i četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/FHVXcXENAek

U posljednjem susretu 1. kola skupine B, u kojoj se natječe i hrvatski prvak Cedevita, moskovski CSKA je kao gost u Berlinu svladao ALBA-u sa 84-68. Saša Kaun ubacio je 16, a Miloš Teodosić i Sonny Weems dodali su 15 za CSKA, dok je Reggie Redding sa 11 poena bio jedini s dvoznamenkastim učinkom kod ALBA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski igrači u berlinskom sastavu Leon Radošević i Marko Banić ubacili su po osam pogodaka, Radošević je dodao još i tri skoka, te jednu asistenciju, a Banić skok i dvije asistencije.

//www.youtube.com/embed/x44HeKMhcGs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je Cedevita u Zagrebu izgubila od Unicaje sa 63:78, dok je branitelj naslova Maccabi na svom terenu svladao Limoges sa 92:76.

REZULTATI 1. KOLA,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A: Nižnji Novgorod - Dinamo Sassari 88-86 Real Madrid - Žalgiris 80-71 Igrano u četvrtak: Anadolu Efes - Uniks 82-76

SKUPINA B: ALBA - CSKA Moskva 68-84 Igrano u četvrtak: Maccabi - Limoges 92-76 Cedevita - Unicaja 63-78

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C: Panathinaikos - PGE Turow 84-77 Fenerbahce Ulker - Emporio Armani 77-74 Barcelona - Bayern 83-81

SKUPINA D: Igrano u četvrtak: Crvena zvezda - Galatasaray 76-68 Valencia - Olympiakos 68-71 U srijedu: Laboral Kutxa - Neptunas 88-69

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo