DUBOKI NAKLON GOSPODINE PAU: / Gasol je i ovom sjajnom akcijom pokazao kakav je majstor

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Košarkaši Španjolske izborili su plasman u finale Eurobasketa pobjedom nad Francuskom nakon produžetka 80:75.

18.9.2015.
8:27
AFP
VOYO logo

Duboki, duboki naklon gospodine Pau! Na taj način najbolje bi smo opisali epsku predstavu 35-godišnje zvijezde Chicago Bullsa koja je na čudesan način utišala većinu od 27 000 navijača u Areni u Lilleau. Bilo je ovo epsko polufinale koje će zauvijek ostati zapisano u povijesne košarkaške stranice Eurobasketa. Sve do 24. minute to je bila potpuno izjednačena utakmica (39-39), kad je Francuska serijom 12-1 došla do opipljivih +11 (51-40).

Image
EPSKO POLUFINALE: /

Čudesni Gasol šokirao francuske navijače i oduševio čitav svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednju dionicu domaćini su ušli s osam poena viška (56-48). Španjolska je polako topila prednost Francuza i 2 minute i 20 sekundi prije kraja povela s 62:61. Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj su Španjolci imali i plus tri, ali Nicolas Batum je pogodio brzinsku tricu i bacio u trans punu Arenu u Lilleu.

S trice na zakucavanje

Ušlo se u produžetak, a Furija je imala više strpljenja i koncetracije, te došla do slavlja. Susret je obilovao s mnoštvo vrhunskih poteza, a jedan će se posebno pamtit. Naime, pri rezultatu 61:58 za Francusku u posljednjoj četvrtini, Gasol je odigrao pick and pop s Rudy Fernandezom, primio loptu na tricu, fintirao Florenta Pietrusa, te se nakon toga sjurio u reket i monstruozno zakucao s dvije ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovo zakucavanje podigla se čitava španjolska klupa. Bio je to njegov 28 koš na susretu, a u trenutku tog zakucavanja, znači malo više od tri minute prije kraja, Gasol je bio na sjajnih 7 od 9 iz igre za dvicu.

Zaista čudesna predstava ovog košarkaškog majstora...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo