DRAMATIČNE ZAVRŠNICE: / Miami je morao dvaput pobijediti, prvaci nadoknadili sedamnaest poena minusa

Image

Košarkaši Miami Heata stigli su do uvodne prednosti u konferencijskom polufinalu Istočne konferencije NBA lige nakon što su u produžetku utakmice u Torontu svladali domaći sastav Raptorsa 102:96

4.5.2016.
8:11
VOYO logo

Miami se dobrano morao naraditi za gostujući uspjeh premda se izglednim činilo da će do pobjede već i nakon osnovnog vremena utakmice. Ipak, trica Kylea Lowryja ubačena sa svoje polovice igrališta odvela je utakmicu u produžetak kojega su igrači Heata, uz sedam poena Dwyanea Wadea u njemu, riješili sa 12:6 u svoju korist i konačno bili u prilici slaviti pobjedu.

Slaba večer Lowryja

Wade je u konačnici sakupio 24 poena, dva manje od slovenskog suigrača Gorana Dragića, dok je kod Raptorsa učinkom prednjačio Jonas Valančijunas s 24 ubačena koša i 14 uhvaćenih lopti. Osim trice s druge strane centra igrališta, Lowry je u potpunosti podbacio za domaćine. Taj mu je ubačaj bio i jedini dalekometni iz sedam pokušaja, a ukupno je gađao 3-13 za učinak od sedam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi od -17 do +11

Nakon pobjede od dvanaest koševa razlike u njihovom prvom ogledu u doigravanju, Warriorsi su Blazerse ovaj puta svladali s jedanaest poena razlike u utakmici u kojoj su do prve prednosti stigli u drugom dijelu posljednje četvrtine utakmice koju su u svoju korist riješili rezultatom 34:12. Nadoknadili su pritom i sedamnaest poena prednosti gostujućeg sastava, a najzaslužniji za to bili su Klay Thompson s 27 poena i Draymond Green s učinkom od 17 koševa, 14 skokova i sedam asistencija. Damian Lillard je ubacio 25 za Blazerse koji će biti domaćini treće utakmice u seriji. Igra se ona u subotu, a prema najavama trebala bi biti i povratnička za prvu udarnu snagu aktualnih prvaka Stephena Curryja koji se dobro oporavlja od ozljede desnog koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors – Miami Heat 96:102 (produžetak)

(Miami vodi u seriji 1:0) Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 110:99

(Golden State vodi u seriji 2:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo