DOKAZ KOLIKO ŠARIĆ CIJENI LIK I DJELO PETROVIĆA: / Evo zašto nitko nije bio poput Dražena

Image
Foto: AFP/PIXSELL
21.7.2017.
21:14
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Darijo Šarić jako cijeni lik i djelo Dražena Petrovića. A zašto je Dražen postao veliki košarkaš, možda najbolje pokazuje priča koju je podijelio putem svog Face profila, a prvi ju je ispričao profesor Dragan Milanović.

TONI KUKOČ ODBACIO TEORIJE UROTE: ‘Onako pošteno, ni ja ne bih glasao za Darija Šarića’

Slavni kondicijski trener koji je radio s Draženom tvrdi da ni prije niti poslije njega nije vidio toliku opsjednutost perfekcionizmom i samim treninzima, radom na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam je Dražen znao kazati svojoj majci Biserki i ostalima da kad ne trenira, onda - propada! Milanović je, pak, radio i s legendarnim Krešimirom Ćosićem i trostrukim osvajačem NBA prstena sa Bullsima Tonijem Kukočem. No niti spomenuti veliki hrvatski košarkaški dvojac nije toliko trenirao i radio na parketu kao Dražen.

"Profesor Milanović opisao je fenomen Draženovih poznatih šuterskih treninga: 'Nitko nije mogao trenirati kao što je trenirao Dražen. Obrazac jednog njegova treninga izgledao je ovako: dribling i prodor uz 50 pogođenih dvica, 20 pogođenih bacanja, 50 pogođenih trica i 20 pogođenih bacanja. Nakon trčanja dionica, 10 dužina košarkaškog terena, opet bi imao isti šuterski zadatak, baš kao i nakon kraćih sprinterskih dionica. Na kraju bi radio 150-200 trbušnjaka, u serijama po 20 i onda bi opet šutirao 50-20-50-20. Sve skupa, bilo je to po 200 pogođenih dvica i trica te 160 bacanja, što je uz 80-postotnu preciznost, a ona je dosezala i do 90 posto, bilo negdje oko 700 ispucanih lopti. On bi još na momčadskom treningu ispucao 200 lopti pa bi to bilo oko 900 šuteva dnevno. Takav jedan trening pokušao sam primijeniti i na Galisu i Kutluayu, no oni to nisu mogli izvesti do kraja jer nisu imali tu moć koncentracije kao Dražen." #najveći", stoji u objavi na Facebook stranici Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo