REKORDNI ŠARIĆ POPUT MAGICA: / Hrvatski majstor briljirao u teškom porazu svoje Philadelphije

Image
Foto: AFP, Maddie Meyer

Dario Šarić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za svoju Philadephiju 76-ers.

5.3.2017.
9:37
AFP, Maddie Meyer
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u teškom porazu od Detroit Pistonsa 136-103, za 29 minuta na parketu, ostvario je učinak od 19 poena, osam asistencija, 6 skokova (uz šut 7-15), a imao je i jednu blokadu. Bila je to Šarićeva rekordna NBA utakmica što se tiče asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput svog idola Magica

Šarić je protiv razigranih Pistonsa, kojima je u ovom dvoboju sve ulazilo što su uputili prema košu, izgledao poput svog idola Magica Johnsona, bivšeg legendarnog igrača Lakersa kojem se divi i čija je igra njegova inspiracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario je još kao klinac na You Tubeu pogledao apsolutno sve poteze i snimke susreta velikog Magica, a protiv Pistonsa je izgledao upravo tako. Razigravao je momčad, pokušavao je činiti ostale suigrače boljima, ali Detroit je odigrao sjajnu utakmicu, jednu od najboljih ove sezone i ništa osim još jedne dobre vlastite partije nije mogao ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio blizu triple - double učinka

Hrvatski košarkaš bio je blizu triple - double učinka, ali svoj prvi učinak u NBA karijeri takvog tipa nije uspio ostvariti zato što ga je u posljednjoj dionici susreta trener prve momčadi Phile Brett Brown ostavio na klupi, čuvajući ga za naredne utakmice, uvidjevši da u ovoj 76-ersi nemaju što tražiti. Iako su Sixersi utakmicu počeli serijom od 7-0, poslije su imali poteškoća i izgubili su taj nalet. Izgubili su 20 puta loptu, a Pistonsi su to iskoristili i pretvorili u 25 pogodaka.

Najefikasniji u Šarićevoj momčadi bio je Nik Stauskas s 24 poena, dok je goste predvodio sjajni Kentavious Caldwell-Pope s 26 poena, uz samo dva promašaja iz igre. U pobjedničkoj momčadi čak su šestorica košarkaša ostvarila dvocifreni učinak u poenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razigrani Pistonsi

Pa su tako, uz spomenutog, Caldwela - Popea, iznad deset koševa išli odlični Marcus Morris (22 poena), Reggie Jackson (21), Tobias Harris (20), Andre Drummond (14) i Ish Smith (11).

Miami je lako sa 120-92 pobijedio Cleveland koji je odmarao najbolje igrače LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga. Najučinkovitiji kod Heata bio je Slovenac Goran Dragić koji je zabio 23 koša, a Hassan Whiteside je ubacio 20 uz 13 skokova. Tyler Johnson je dodao 17 koševa za Heat kojem je ovo 18. pobjeda u zadnjih 22 utakmice. Channing Frye je bio najbolji strijelac Clevelanda sa 21 pogotkom, a Kyle Korver je postigao 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee je uz 21 poen, 10 skokova i četiri asistencije Giannisa Antetokounmpa sa 101-94 slavio protiv Toronta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo