DAN ZA POVIJEST: / Čudesni LeBron James srušio velikog Michaela Jordana i uveo Cavse u novi finale

Image
Foto: AFP, ELSA
Image
Foto: AFP, ELSA

Košarkaši Cleveland Cavaliersa plasirali su se u veliki finale NBA lige nakon što su u petoj utakmici finalne serije Istočne konferencije kao gosti deklasirali Boston Celticse sa 135-102.

26.5.2017.
8:42
AFP, ELSA
VOYO logo

Cavaliersi će u borbi za naslov, kao i prethodne dvije sezone, igrati protiv Golden State Warriorsa koji su ranije s 4-0 u seriji sredili San Antonio Spurse u finalu Zapada. Prije dvije godine su Warriorsi bili bolji u finalu s 4-2, a lani su im Cavsi uzvratili u sedam utakmica nakon što je Golden State vodio s 3-1.

Sedam finala zaredom

Cleveland je u petoj utakmici protiv Bostona predvodio briljantni LeBron James koji je zaključio dvoboj s 35 koševa te po osam skokova i asistencija. Ušao je James ovom utakmicom u povijest, preskočivši velikog Michaela Jordana na prvom mjestu ljestvice strijelaca u NBA doigravanju. James sada ima na kontu 5989 koševa, dva više od Jordana, dok je na trećem mjestu Kareem Abdul-Jabbar s 5762 poena. Nezaustavljivom LeBronu ovo je sedmi uzastopni finale NBA lige, postao je sedmi igrač u povijesti kojem je uspio takav doseg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Jamesa, već po tradiciji su u dresu Cavsa najbolji bili Kyrie Irving s 24 koša i Kevin Love s 15 poena i 11 skokova. Kod nemoćnih Celticsa je najefikasniji s 23 koša bio Avery Bradley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je Cleveland u prvoj četvrtini postigao čak 43 koša što je klupski rekord kad su u pitanju utakmice doigravanja. Prvo su poluvrijeme, pak, LeBron i suigrači zaključili sa 75 koševa što je najviše u utakmicama play-offa još od Dallas Mavericksa koji su 2003. ubacili 83 protiv Sacramenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo