CURRY KONAČNO PRORADIO: / Warriorsi stigli na korak od obrane naslova

Image
Foto: AFP, Thearon W. Henderson

Stephen Curry napokon je utišao kritičare i odveo Golden State Warriorse na korak do obrane naslova prvaka u NBA ligi.

11.6.2016.
8:38
AFP, Thearon W. Henderson
VOYO logo

Warriorsi su u četvrtoj utakmici velikog finala nadigrali Cleveland na njegovom parketu sa 108-97 i poveli s 3-1 u seriji. Naslov mogu osvojiti već u ponedjeljak kada je u Oaklandu na rasporedu peta utakmica.

Tricaški rekord

MVP lige Stephen Curry bio je samozatajan u prve tri utakmice, ubacio je ukupno 48 koševa, daleko od svoje reputacije i prosjeka. No, u petak je u Clevelandu na sceni pravi Curry : zaključio je utakmicu s 38 koševa, pet skokova i šest asistencija, pri čemu je trice gađao 7-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaba obrana Cavaliersa nije imala nikakve šanse protiv takvog Curryja, a da stvar za domaće bude još gora, probudila se i druga zvijezda aktualnih prvaka. Klay Thompson je ubacio 25 koševa, uz šut iz igre 7-14, odnosno 4-9 za tricu. Harrison Barnes je dodao 14 poena, a Andre Iguodala 10 za veliku pobjedu Warriorsa i dolazak na rub petog naslova u klupskoj povijesti. Ukupno su košarkaši Stevea Kerra pogodili 17 trica, postavivši na taj način rekord NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša večer Jamesa

S druge je strane Kyrie Irving s 34 koša bio prvo ime kod Cavaliersa čija je prva zvijezda LeBron James odigrao vrlo slabu utakmicu. Naoko to ne izgleda loše budući da je upisao 25 koševa, 13 skokova i devet asistencija, ali mnogi su od tih koševa došli u završnici kad je sve već bilo odlučeno, a skupio je uz to i sedam izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Love se vratio na parket nakon propuštene treće utakmice zbog potresa mozga, ali ni on nije mogao pomoći Clevelandu kojem je ovo bio prvi domaći poraz u aktualnom doigravanju. Ubacio je 11 koševa i dodao pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo