Napokon spas za slavni klub: Njemački biznismen poslao poruku Splićanima

Burak Canboy, njemački biznismen turskog podrijetla već dulje vrijeme pregovara o preuzimanju KK Splita od kojeg želi ponovno napraviti veliki klub s kojim bi se ponosila cijela Hrvatska.

11.8.2014.
10:31
VOYO logo

"Prvi put sam došao u ovaj grad u studenom, već tada smo prvu sezonu počeli sponzorirati Mislav iz Podstrane. Onda nam je naš prijatelj i partner Nenad Josipović rekao da imamo priliku investirati u klub, koji ima veliku tradiciju i potencijal u razvoju talentiranih mladih igrača. Prvi sastanak imali smo prošle sezone u ožujku, na njemu su bili i gospoda Metod Jurić Šolto i Rato Tvrdić, te smo zaključili da ovaj klub ima veliki potencijal i da se može spasiti iz teške situacije u kojoj se nalazi. Veliki je ovo klub, bogate tradicije. Kada smo prvi put došli nismo bili toliko pripremljeni, u međuvremenu smo se dobro ekipirali i izradili cjelokupni projekt. Poslali smo pismo namjere, imali već prve sastanke. Očekujemo sada korak dalje."

No, kao i uvijek u Hrvatskoj sumnje u njegove namjere su velike i sve ide jako, jako sporo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lagao bih da kažem da nisam razočaran. Volio bih vidjeti grad s istom emocijom i energijom, kao i mi u trenutku kada smo pripremali ovaj projekt. Trenutno smo u situaciji da ne možemo puno učiniti nego samo čekati. Strpljenja imamo dovoljno. Iako već u ponedjeljak imamo sastanak u Zadru, pa odlazim u Njemačku i vraćam se u Šangaj. S obzirom na mogućnosti koje se otvaraju ulaganjem u KK Split, a i kvalitetu života koja se u ovom gradu nudi meni i mojoj obitelji, idealno bi bilo da uspijemo realizirati ovaj projekt."

Burak Canboy je otkrio svoje planove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obožavam košarku, tu kulturu i društvo koje se povezuje. Kada sam počeo u Bremenu raditi najstariji igrač bio je kapetan seniora. Ovdje je sve bogatstvo, veterani koji vole klub i spremni su raditi, mladi i sposobni stručnjaci, veliki potencijal u mlađim uzrastima. Sve već postoji ovdje. Ne želim samo imati seniore, želim izgraditi Kuću košarke sa svim što se povezuje uz klub, od pomlatka do momčadi koja će biti konkurentna. Koliko sam spreman uložiti? O tome sada neću govoriti, zavisi sve i od interesa grada, što bi želio grad imati u narednom razdoblju, dok grad ne definira svoje interesa, ne mogu nit ja definirati visinu uloga", kaže te nadodaje:

"Ako sve prođe i projekt krene sigurno bi morao biti i fizički ovdje. Razgovarao sam s obitelji, gledali smo mjesta gdje bi mogli živjeti, škole. Prvi vrijeme bi moji suradnici sigurno radili sami i podnosili mi izvješća, ali kada bi se krenulo i organizacija narasla, ja bi morao biti ovdje. Moja supruga kada je vidjela projekt rekla je da želi biti u Splitu. Što se posla tiče, u današnje doba konferencijske razgovore mogu voditi i iz Splita, mogu sve organizirati, nije lako, ali moja je želja velika", zaključio je Canboy u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo