BOMBA IZ AMERIKE: / Jedan od najboljih košarkaša svijeta napušta Cleveland zbog - LeBrona Jamesa!

Image
Foto: AFP

Šok za grad Cleveland, Cavalierse i čitav Ohio.

22.7.2017.
10:23
AFP
VOYO logo

Jedan od najboljih košarkaša NBA lige, zvijezda Cavsa Kyrie Irving zatražio je trade jer više ne želi igrati u istoj momčadi s LeBronom Jamesom, javlja ugledni američki ESPN. Ova je vijest poput bombe odjeknula američkim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JOŠ NIJE DOŠLO VRIJEME ZA KRAJ: Argentinski čarobnjak ostaje u San Antonio Spursima

Prema izvorima spomenutog medija, Irvingov zahtjev za odlaskom iz kluba došao je prošlog tjedna. ESPN u svom tekstu ističe kako je fantastični play objasnio kako želi igrati u klubu u kojem će on biti prva violina momčadi i upravo zbog toga ne želi više igrati s najboljim košarkašem današnjice Jamesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James se vratio u Cleveland, Irving pao u njegovu sjenu

Od kad se LeBron 2014. godine vratio u Cleveland, Irving je pao u njegovu sjenu. Doduše, oboje su 2016. godine osvojili toliko željeni naslov prvaka sa Cavsima, ali očito je sad počelo Irvinga smetati što nije glavni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je razočaran Irvingovom odlukom, a u međuvremenu su i ostali igrači Clevelanda saznali što se događa. Svi su neugodno iznenađeni željom svoje zvijezde. Irvingov agent Jeffrey Wechsler nije potvrdio, ali nije ni demantirao informacije do kojih je došao ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kyrie i ja sastali smo se s upravom Cavsa i razgovarali smo o puno različitih scenarija vezanih uz Kyrieja i njegovu buduću ulogu u momčadi. Suština tih razgovora i sve ono o čemu smo razgovarali ostaje između nas i kluba'', rekao je Weschler najupućenijem i najpoznatijem novinaru NBA lige, Adrianu Wojnarowskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 2014. sam vukao Cavse

Irving za Cavse igra od početka svoje karijere. Znači od 2011. kad su ga birali kao prvog picka drafta. Od tada pa sve do 2014., kad se u klub vratio James, Irving je bio taj koji je sam vukao Cavalierse, no tek povratkom LeBrona klub je došao u poziciju ozbiljnije se boriti za naslov prvaka.

Irving s Cavsima ima ugovor na još tri godine u visini od 60 milijuna dolara, s tim da pred početak zadnje godine ugovora može birati novu sredinu. S druge strane, James već sljedeće sezone može postati slobodni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Irving ustrajan u svojoj odluci govori i podatak da bi se eventualnim tradeom odrekao i maksimalnog ugovora na koji bi imao pravo kad bi ostao još dvije godine u Clevelandu. Kyrie Irving je prošle sezone imao prosjek od 21,6 poena, 5,8 asistencija, 3,2 skoka i 1,2 ukradene lopte. Postotak šuta mu je bio 47 posto, a šut za tri poena sjajnih 40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliži odlasku u Spurse

Inače, u NBA ligi vrijedi nepisano pravilo da klubovi uvijek pristaju na igračevu želju za tradeom, pa je izgledno da će Irving od sljedeće sezone zaista napustiti Cleveland. Igrač je navodno izrazio želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Htio bi u najuređeniju franšizu lige San Antonio SpursE, New York Knickse, Miami Heat ili Minnesotu Timberwolves, no te mu želje neće značiti puno jer ga Cavsi mogu mijenjati s bilo kojim klubom koji će dati najveću ponudu.

Woynarowski tvrdi da je Irving najbliže odlasku u San Antonio, a po mnogima najbolji košarkaški trener današnjice Gregg Popovich bi navodno vrlo rado za jednog od najboljih šutera svijeta dao drugog playa momčadi Pattyja Millsa, šutera Dannyja Greena i njihov prvi pick na draftu 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo