KOŠARKAŠI: / 'Napravili smo čudo, nitko nas nije očekivao u četvrtfinalu! Srbija? Bit će nam gušt igrati protiv njih'

Image

Pobjedom 91-80 protiv izabrane vrste Litve hrvatski košarkaši stigli su do četvrtfinala olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kojem će za proboj među posljednja četiri igrati protiv Srbije.

16.8.2016.
7:45
VOYO logo

U utakmici koja je odlučivala hoće li igrači Aleksandra Petrovića osvojiti prvo mjesto i za protivnika imati Srbiju ili će ih poraz odvesti na četvrtu poziciju i sučeliti s košarkašima Sjedinjenih Američkih Država, upisana je pobjeda kojom je izbjegnuta favorizirana reprezentacija do mogućeg finala turnira. Pobjeda protiv Litve prva je za hrvatske košarkaše na službenim utakmicama poslije sedam uzastopnih poraza.

'Nitko nas ovdje nije vidio'

"Mi smo ovdje napravili čudo, osvojili smo skupinu, a nas jedine od svih četvrtfinalista nitko nije vidio među zadnjih osam. Nisam znao da smo imali tako negativan skor, sad mi je još draže. Osim u prvoj četvrtini kada nam je Valančiunas radio probleme, odigrali smo upravo sjajnu utakmicu, samo da tako nastavimo. Ono protiv Nigerije je bio naš kiks, nismo se snašli igrajući protiv tako atipične momčadi, a oni su sve pogađali. Ispada da smo tu dobili tri momčadi koje su jače od nas, a izgubili od onih koji smo trebali pobijediti", kazao je Bojan Bogdanović, koji je susret sa Srbijom nazvao utakmicom velikog naboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FENOMENALAN USPJEH KOŠARKAŠA: Hrvatska pobijedila Litvu, u četvrtfinalu igra protiv Srbije!

"Srbija igra slično kao i mi, s njima smo igrali prije OI na pripremnom turniru u Argentini i izgubili tijesno. Bit će to utakmica posebnog naboja. Još nas samo 40 minuta dijeli od polufinala, a prije mjesec dana nas nitko nije vidio niti na Olimpijskim igrama. Ukić, Simon i ja svako ljeto dolazimo na pripreme s nadama da možemo nešto napravit, u ovoj mladoj momčadi jedino je Roko igrao četvrtfinale i mislim da imamo šanse konačno ući u to magično polufinale", dodao je prvi strijelac Hrvatske sa 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme je da dobijemo i tu Srbiju'

"Znao sam da nikad nismo dobili Litvu, ali mi je 0-7 protiv njih zanimljiv podatak. Pogađali smo dosta toga večeras, samo je u prvoj četvrtini bilo problema. Mislim da naša pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Sada slijedi veliki obračun sa Srbima za polufinale nakon jednog dana odmora koji nam treba, Mogu samo reći da će biti veliki gušt igrati to četvrtfinale", rekao je nakon utakmice Krunoslav Simon, koji je imao 19 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

"Očito smo više željeli pobjedu od Litvanaca koji su znali da idu na Australiju. Igrali smo sjajno, pogotovo u trećoj četvrtini. Bilo je vrlo važno izbjeći SAD u četvrtfinalu jer su klasa za sebe. Vrijeme je da dobijemo i tu Srbiju," izjavio je Dario Šarić, koji je susret završio s 18 koševa i šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo