ACO PETROVIĆ ODLUČIO: / Mavra otpao, ovo su dvanaestorica koja će igrati na Eurobasketu

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC
29.8.2017.
23:31
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Hrvatski su košarkaši u utorak posljednji trening obavili u svojoj bazi u Svetom Martinu na Muri, a nakon njega se izbornik Aleksandar Petrović zahvalio Dominiku Mavri, kojeg neće voditi na EuroBasket.

ZAGRIJAVANJE ZA EUROBASKET: Hrvatska upisala prvi poraz na pripremama, Šarić opet briljirao

"Sve što su odigrali Ivan Ramljak i Filip Krušlin bilo je točno ono što sam od njih tražio pa je dvojba bila Dominik Mavra i Ivan Buva. Nakon što me u posljednjih pet dana Roko Ukić uvjerio kako je u besprijekornom fizičkom stanju, a ubrzo će doći i do takvog igračkog stanja, odlučio sam da ide Ivan Buva, odnosno da idemo s tri centra, jer sam s tom pozicijom ionako do sada najmanje zadovoljan", pojasnio je izbornik svoju odluku na konferenciji za medije održanoj u utorka navečer u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović potvrdio trenersku klasu

Pod Petrovićevim vodstvom reprezentacija je prošlog ljeta na kvalifikacijskom turniru u Torinu pokraj domaćina Italije i Grčke izborila mjesto na Olimpijskim igrama, a potom u Rio de Janeiru došla do četvrtfinala osvojivši prvo mjesto u skupini s europskim prvacima Španjolcima, Argentinom, Litvom... Izbornik je, stoga, povukao paralelu s igrom koju je ovogodišnja momčad pokazala u ovim priprema, s onim što su naši košarkaši pokazali prije godinu dana.

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON
Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

"Napadački smo nemjerljivo bolji nego smo to bili lani, ali defanzivno još nismo na toj razini. Postavili smo neke alternativne obrane ovih dana, radili i s različitim profilima petorke, ali neke od tih stvari čuvat ćemo što je duže moguće. Uostalom, ja sam i koncipirao pripreme s pet utakmica, a pet nam slijede u Cluju. To je deset. Kako bi 10. rujna, na našem danu D u osmini finala, bili taktički i mentalno spremni. I bit ćemo", samouvjeren je izbornik te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bojan je bio malo potonuo, ali...'

"Bojan je bio malo potonuo, ali se u zadnjim danima vratio, na treningu u ponedjeljak izgledao je kao na Igrama, nezadrživo. A što se Darija tiče, pa ja nisam u životu radio s čovjekom koji može igrati na pozicijama od jedan do pet. I odigrao sve bez amplituda. Moja rotacija će biti šira nego u Riju, ali kad dođu nokaut utakmice iznijet će ih oni koji nose rezultat."

Za skupinu u prvom dijelu EuroBasketa u Cluju, u kojoj će suparnici hrvatskim košarkašima biti Mađarska, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka, Petrović kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj je put lakša nego u Riju, što je onda omogućavalo protivnicima iz druge skupine da uđu svježiji u nokaut utakmice. Sada bi to trebala biti naša prednost."

Prema Rumunjskoj će se u srijedu ujutro zaputiti sljedeća dvanaestorica: kapetan Roko Ukić, Marko Popović, Kruno Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Dragan Bender, Darko Planinić, Luka Žorić i Ivan Buva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaramo protiv Mađarske

Prvu utakmicu na Eurobasketu Hrvatska će odigrati u petak, 1. rujna protiv Mađarske (14 sati), dan poslije naše košarkaše čeka domaćin Rumunjska (19.30 sati), a nakon nedjeljnog odmora u ponedjeljak, 4. rujna (16.45 sati) slijedi dvoboj s Crnogorcima. U utorak, 5. rujna slijedi utakmica sa Španjolskom (16.45 sati), a prvi dio natjecanja naša će reprezentacija zaključit u četvrtak, 7. rujna (13.30 sati), protiv dužnika s prošlog EuroBasketa, reprezenatcije Češke koja je Hrvatsku uvjerljivo pobijedila.

U drugu, nokaut fazu natjecanja, kojoj je domaćin Istanbul, plasirat će se četiri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine. Uspiju li se plasirati u osminu finala, našim će košarkašima 10. rujna suparnik biti jedna od reprezentacija iz skupine D u kojoj su Turska, Rusija, Srbija, Latvija, Belgija i Velika Britanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Raspored utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak, 1. rujna: Mađarska - Hrvatska u 14:00 sati

Subota, 2. rujna: Hrvatska – Rumunjska u 19:30 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak, 4. rujna: Crna Gora - Hrvatska u 16:45 sati

Utorak, 5. rujna: Hrvatska – Španjolska u 16:45 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak, 7. rujna: Češka - Hrvatska u 13:30 sati

Skupine EuroBasketa 2017:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A: Finska, Island, Francuska, Grčka, Slovenija, Poljska

Skupina B: Izrael, Litva, Italija, Gruzija, Njemačka,Ukrajina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Hrvatska, Rumunjska, Mađarska, Španjolska, Češka, Crna Gora

Skupina D: Turska, Rusija, Srbija, Latvija, Belgija, Velika Britanija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo