A ŠTO SADA? / Hrvatska hitno mora u potragu za novim izbornikom!

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Hrvatski košarkaški savez (HKS) našao se u neočekivanim problemima.

11.3.2016.
10:38
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Pred hrvatskom reprezentacijom je od 4. do 9. srpnja u Torinu kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Stručni savjet HKS-a na čelu s Dinom Rađom je htio da nacionalnu momčad nastavi voditi Perasović koji je bio izbornik i na lanjskom Europskom prvenstvu na kojem je Hrvatska ispala u osmini finala od Češke.

Spahija, Repeša, Jusup...

Perasović je, međutim, nedavno produljio ugovor sa španjolskim prvoligašem Laboral Kutxom, a predsjednik toga kluba Jose Querejeta nema namjeru pustiti svoga trenera da tijekom ljeta vodi reprezentaciju. Rađa i savjetnik za struku pri HKS-u Josip Vranković su otputovali u Vitoriju kako bi pokušali postići dogovor, ali od Querejete su dobili odbijenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Tko će voditi hrvatske košarkaše?

Stručnom savjetu sada slijedi potraga za novim izbornikom, a kako je još prije nekoliko tjedana najavio predsjednik HKS-a Ivan Šuker, ako Perasović ne može biti izbornik, sljedeća će 'meta' biti Neven Spahija. Aktualni pomoćni trener NBA momčadi Atlanta Hawksa je već vodio reprezentaciju od 2001. do 2005. godine, a na Rađi je sada da sazna želi li 53-godišnji Šibenčanin ponovno sjesti na klupu nacionalne momčadi. Među ostalim su kandidatima još jedan bivši izbornik Jasmin Repeša, pa pomoćni trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović, trener KK Zagreba Danijel Jusup...

Hrvatska će, podsjetimo, na kvalifikacijskom turniru za OI igrati u skupini s Tunisom i domaćinom Italijom. U drugoj su skupini Grčka, Meksiko i Iran. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a u Rio de Janeiro će samo pobjednik turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo