KOMENTAR: / Talijani imaju tako genijalnu taktiku da sam posumnjao da su i nju ukrali Tesli

Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom ‘Tri para Mire Para’ u kojima u svom prepoznatljivom stilu najavljuje utakmice dana i dijeli kladioničarske savjete.

2.7.2016.
9:30
AFP, VINCENZO PINTO
VOYO logo

Kada je 1943. godine umro NikolaTesla, Američki Ured za vlasništvo stranaca uzeo je njegovu imovinu. Većinu stvari su kasnije poslali njegovoj obitelji, a mnoge stvari su završile u Teslinom muzeju u Beogradu koji je otvoren u 50-ima prošlog stoljeća, ali neke od Teslinih stvari su, nota bene, i dalje označeni kao tajni od strane američkih vlasti.

Kao rezultat te tajnovitosti mnogi ljudi su počeli s nagađanjem što bi to moglo biti što nije dato u javnost. Fantastični izumi koji bi mogli promijeniti svijet, a koji su sakriveni kako ne bi dospjeli u tuđe ruke ili, štajaznam, kako bi se u svijetu održao status quo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tesla je prije smrti spominjao kako radi na tzv." death beam", a mnogi ističu da je to bila njegova teorija o iskorištavanju zemljine energije koja je uzrujala vlasnike naftnih kompanija i koji nisu mogli dopustiti da izađe u javnost.

Da je u tim zapisima bila formula za najbolju nogometnu taktiku, međutim, palo mi je na pamet tek kada sam upratio genijalnu igru talijanske reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu, a koju su Talijani ukrali našem Tesli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi im, naime, bio prvi put da tako nešto čine...

Image
Foto: informacijskisvemir.wordpress.com
Image
Foto: informacijskisvemir.wordpress.com

Elem, poznato je da je već jedan talijan imena GugliemoMarconi, početkom dvadesetog stoljeća ukrao patent za radio od Nikole Tesle, te na temelju toga dobio i Nobelovu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja nogometna taktika

Ovaj put Talijani - pod uvjetom da je moja teorija točna da je taj genijalac iz Smiljana smislio najbolju nogometnu taktiku na svijetu, a koju je Antonio Conte savršeno primijenio - mogli osvojiti i Euro 2016. Ukoliko pak, to nisu maznuli iz Tesline ostavštine, onda ovaj maloprije spomenuti talijanski izbornik i sam zaslužuje Nobelovu nagradu kako je od jedne prosječne i po imenima poprilično nepoznate reprezentacije napravio ozbiljnog favorita za naslov...

Ono što im, nažalost, nikako ne ide na ruku, to je nemilosrdni ždrijeb prvenstva koji ih je prvo bacio na aktualne prvake Europe, a evo sada, jebatga, i one svijeta. Da su se kojim slučajem našli na onoj drugoj strani, s Portugalom, Walesom, Belgijom i drugima, nikada ne bih posumnjao u njihov plasman u samo finale, a tamo bi sve bilo moguće osim da opet izgube s onako velikom razlikom kao što je to prošli put bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema favorita

Njemačka i Italija će danas dakle, odigrati jedinu pravu i zanimljivu utakmicu ove četvrtine finala. Sve ostale utakmice nude jednog isključivog favorita, a pobjeda onog drugoga se može okarakterizirati isključivo kao iznenađenje, dok po pitanju ove utakmice ne možemo istaknuti baš jasnog favorita.

Talijani, naime, igraju iznad svih očekivanja i ne znamo da li tako mogu i dalje nastaviti, a Nijemci - barem u grupnoj fazi natjecanja, a utakmica sa Slovacima u osmini finala i nije bila neko mjerilo - još uvijek se nisu razigrali onako kako to mogu i, zasigurno hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je samo kada će, a odgovor bi na veliku žalost Talijana i svih njihovih navijača i simpatizera kojih, nota bene, uopće nije malo ni u Hrvatskoj, mogli saznati već danas u Bordeauxu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo