KOMENTAR: / Nakon ove faze natjecanja na prvenstvu će ostati samo ozbiljne reprezentacije

Image
Foto: AFP, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom ‘Tri para Mire Para’ u kojima u svom prepoznatljivom stilu najavljuje utakmice dana i dijeli kladioničarske savjete.

26.6.2016.
8:00
AFP, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
VOYO logo

Sve manjkavosti ovakvog načina natjecanja na Europskom prvenstvu, a u kojem dakle sudjeluje mnogo više ekipa nego inače, skupinu prolazi i trećeplasirana tj.pretposljednja ekipa, te po prvi puta u povijesti imamo i osminu finala, biti će danas nemilosrdno korigirane.

Njemačka će, naime, pred više od 30000 gledatelja na stadionu u Lyonu obrisati pod sa Slovačkom, a Francuzi će - nema potrebe da posebno ističem - spore Irce pohvatati po terenu i pojesti kao što to uostalom često čine i s ostalim puževima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino u trećoj današnjoj utakmici između Mađarske i Belgije nisam, eto, sasvim siguran da će favorit ostvariti pobjedu...

Belgija favorit

Elem, ukoliko u toj trećoj utakmici Belgiju smatramo favoritom zato što u kadru imaju igrače poput Hazarda, Lukakua, De Bruynea, Fellainija, Martenasa i Bentekea, mogli bi se vrlo neugodno iznenaditi kada na kraju utakmice Gabor Kiraly bude slavio u svojoj sivoj pamučnoj trenirci. Belgijanci, naime, koje mnogi još nazivaju i Belgijcima, a što je krajnje iritantno, najprecjenjenija su nogometna reprezentacija u posljednjih dvadesetak godina. A, i njihovi igrači, kao individue, također su nevjerojatno precjenjeni. Evo, uzmimo samo za primjer igrača s brojem 8, gospodina Fellainija, zbilja ne znam tko nam je slagao da je to dobar igrač i zašto je netko u to povjerovao? O Hazardu i Lukakeu da ni ne pričam... Jedini od nabrojanih koji je zbilja zajeban, to je De Bruyne, ali kako u čitavoj Belgijskoj reprezentaciji nešto ne štima, pa svi igraju samo za sebe, a ne kao ekipa - za što je najvjerojatnije kriv također precjenjeni trener Wilmots - niti od njega ne očekujem neke fantastične poteze koji će odlučiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Što se pak, Mađarske reprezentacije tiče, za njih znam samo iz povijesnih udžbenika. Čitao sam mnogo, a još više se naslušao o njihovoj "Lakoj konjici" predvođenom jednim od najboljih nogometaša na svijetu Puškašom, a i ranije spomenutog golmana Kiralyja, čini mi se, oduvijek gledam na nekom od golova u Bundesligi, ali o ostalima i ne znam previše. Ono što sam za vrijeme ovog prvenstva uspio vidjeti je da igraju čvrsto, s određenim trenucima lucidnosti, ali obrana im nažalost propušta mnogo više od one Orbanove žice s kraja protekle godine. U nastavku prvenstva to će im svakako biti veliki problem, a pogotovo ako se u četvrtfinalu susretnu s nadahnutim Walesom i nemilosrdnim Garethom Baleom koji će više-manje samostalno svoju reprezentaciju dovesti veoma daleko na ovom prvenstvu.

Napokon zanimljivije prvanstvo

O pobjedi Njemačke protiv Slovačke i Francuske protiv Irske ne namjeravam previše pisati, već im samo zahvaliti što će ovo prvenstvo napokon učiniti zanimljivim, te nam ponuditi neke prave utakmice između zbilja najboljih reprezentacija u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto što se u starom sustavu natjecanja događalo odmah nakon grupne faze...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo