KOMENTAR: / Island bi danas mogao ostvariti svoju prvu pobjedu, a Hrvati će plakati zbog Irske

Image

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom ‘Tri para Mire Para’ u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

18.6.2016.
8:00
VOYO logo

Island bi danas mogao ostvariti svoju prvu pobjedu, a Belgija pokazati pravo lice

Oprostite na smetnji - započinje svaki "spam" komentar na portalima i društvenim mrežama u kojima vas žele navesti da popratite nekoga tko će vam dojavljivati neke, ko fol namještene utakmice, te onda nastavlja - ali dopustite da vam predstavim jednog gospodina koji mi je promijenio život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda počinju nabrajati u kojim im je sve do sada odigranim utakmicama pomogao u izboru pobjednika, šalju vam fotografije snopova love koji bi trebao predstavljati vašu buduću zaradu, te vam - za određenu novčanu naknadnu naravno - nude neki takav par koji će vam promijeniti život. Njihova je matematika u tom slučaju jednostavna: od tri čovjeka koja im se obrate, jednom kažu da će današnja utakmica između Belgije i Irske završiti pobjedom jednih, drugome kažu da će rezultat biti neriješen, a trećemu, eto, da će pobijediti ovaj drugi. Dvojica će im nakon posljednjeg sučevog zvižduka na toj utakmici odmah otpasti i spomenuti sve bližnje u krajnje negativnom kontekstu, ali jednoga su time pridobili. A, njega će - tog nesretnika koji toga još uvijek nije svjestan - sljedeći put, bezbeli, uzeti lopatom!

Na većem broju ljudi to uopće nije zanemariva novčana svota koju će zaraditi, a nije zanemarivo ni to da je tih prevaranata na Internetu sve više, pa ćete tako sigurno naići na neke dojave - naravno, ni približno ovako utemeljene kao ove moje - i za ove tri današnje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučit će se

Elem, nemojte slušati toga gospodina koji mijenja tuđe živote s nekom dojavom ako vam kaže bilo što drugo od toga da će danas Island i Portugal odnijeti pobjede, pri čemu će si CristianoRonaldo podebljati statistiku, a da će se precijenjeni Belgijanci itekako namučiti protiv uvijek prgavih Iraca.

Iako belgijska reprezentacijama već godinama slovi kao jedna od najtalentiranijih, s izvrsnim igračkim kadrom, te im se na svakom natjecanju predviđa velik uspjeh, oni ipak svaki put zakažu. Ne mogu reći da igrači poput golmana Courtoisa, De Bruynea, Hazarda, Bentekea i Lukakua nisu među najkvalitetnijma na svijetu, te bi trebali s lakoćom pomesti spore Irce s terena, a onda i sve ostale najmanje do polufinala, ali nekako su im uvijek poremećeni međuljudski odnosi unutar reprezentacije i svi su neki čudaci koji više igraju za sebe nego za momčad, pa stoga neki veliki rezultat uvijek izostane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pobijediti će oni vjerojatno i Irce danas, ali ne onako kako bi to čovjek pomislio gledajući imena igrača s kojima raspolažu. Ipak, mnogi Hrvati koji su svoj život odlučili nastaviti u Irskoj - te će zbog toga na ovom prvenstvu vjerojatno i s punim pravom navijati za njih - držati će u ruci djetelinu s četiri lista i nadati se bodu sve do posljednjeg sudčevog zvižduka, a barem zbog njih bi volio da Belgija već danas pokaže svoje pravo lice koje se uvelike razlikuje od onoga što joj svi pripisuju.

Dalje od osmine finala, ionako neće proći…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo