KOLIKO JE KOŠTAO MARKO ROG? / 'Dinamo skriva ugovor, kreće postupak pred HNS-om'

Image
Image

Posljednji hrvatski nogometni klub koji izborio proljeća u Europi probojem do četvrtfinala Kupa pobjednika kupova u sezoni 1998./1999.

17.10.2016.
13:51
VOYO logo

Od tada traje njihova kalvarija. Ukupno su dužni 17 milijuna kuna te se nalaze u stečaju. Želimir Uršulin, osoba zadužena za provođenje ovog postupka, sada pokušava od drugih klubova naplatiti naknade za razvoj njihovih bivših igrača koji su zaigrali u drugim domaćim i stranim klubovima. Varteks bi tako najviše trebao uprihoditi na transferu Marka Roga.

Međutim, još nije poznato koliko. U ljeto 2015. mediji su objavili da je Rog stigao u Dinamo za pet milijuna eura, što je rekord kada su u pitanju transferi unutar lige. No, u zagrebačkom klubu sada tvrde dugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik Regional u osvrtu na ovu situaciju objavio kako 'Dinamo od stečajnog upravitelja skriva ugovor Marka Roga' te sada tvrde kako su za njega izdvojili 3,8 milijuna eura.

Uršulin je, naime, u Maksimir poslao fakturu na 124,5 tisuća eura, što je 2,49 posto od transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže novi račun

"Iz NK Dinama priznaju iznos od 3.800.000 eura, ali stečajni upravitelj nikako ne može dobiti uvid u ugovor kako bi se utvrdio točan iznos transfera. Naime, stečajnom dužniku po tom transferu pripada iznos u visini 2,49 posto, pa je stoga vrlo bitan točan iznos. S obzirom na ove okolnosti, NK Dinamu će se ispostaviti novi račun na nesporan iznos transfera, dok će se za preostali iznos, najvjerojatnije, pokrenuti arbitražni postupak pred Nogometnim savezom Hrvatske", stoji u Uršulinovom izvješći kojeg je objavio Regional.

Image
Image

Navode kako se oko Roga Varteks spori i sa Splitom jer su odbili platiti računa pa će se ići na arbitražu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačije pak iskustvo stečajni upravitelj ima s talijanskim Napolijem. Oni se nisu bunili te su priznali njihova potraživanja.

"Predstavnici SSC Napolija kontaktirali su stečajnog upravitelja radi plaćanja svoje obveze te plaćanje nije sporno. Međutim, zbog činjenice da je stečajni dužnik prije otvaranja stečaja promijenio naziv iz NK Varaždin u Varaždinski športski nogometni klub u stečaju, kao i činjenice da je u stečaju, SSC Napoli je prije isplate zatražio očitovanje Hrvatskog nogometnog saveza o tome je li stečajni dužnik pravni slijednik NK Varaždina, a samim time i slijednik prava na isplatu ove naknade solidarnosti", stoji u izvešću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Napoli bivšem Varteksu isplatiti tri milijuna kuna kroz 15-ak dana.

Regional navodi kako će po završetku stečaja klub biti zauvijek izbrisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo