Ko je bio u pravu - Nole ili sudija? (VIDEO)

Đoković nikada nije bio besniji

12.10.2013.
15:52
VOYO logo

Nikada nismo videli Novaka Đokovića da se toliko naljuti na sudiju kao posle dve sporne odluke u meču sa Žo-Vilfredom Congom.

Obe situacije bile su maltene iste i oba puta je sudija Ali Nili iz Irana doneo odluku u korist Francuza na veoma važnim poenima, prenosi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put, pri rezultatu 3:2 u drugom setu za Đokovića i vođstvu Novaka 15:40 – Congin forhend linijski sudija proglasio je autom, Novak nije udario lopticu, a glavni sudija ispravio je linijskog i potom dodelio poen Francuzu.

„On je rekao ’aut’, bio sam na loptici“, prvi put je smireno rekao Novak na sudijino objašnjenje da je Đoković već pustio lopticu i da je ona udarila u zid kada je linijski sudija uzviknuo “aut“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je tada napravio brejk, poveo je sa 4:2, ali je Conga došao do dve vezane brejk lopte. Tada je usledila druga sporna odluka – Francuz je odigrao spori bekhend slajs, sudija je ponovo sa blagim zakašnjenjem uzviknuo “aut“, a Novak je sklonio reket.

’Sokolovo oko’ pokazalo je da je loptica kačila liniju, a sudija Nili ponovo je odlučio da ne ponovi poen, već da ga dodeli Congi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Da li je ovo moguće?“, prvo se pitao Novak na srpskom, a zatim je pobesneo na sudiju: „Šta se do đavola dešava? Dva puta u dva gema mi uzimate poen! Bio sam na loptici!“, vikao je Novak, a posle psovke na srpskom dodao je kada je seo na stolicu:

„Dva puta sam bio na loptici i dva puta mi uzimate poen. Koncentrišite se!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudija je imao isto objašnjenje kao i prošli put, da je odluka stigla kasno i da je siguran da je postupio ispravno.

//www.youtube.com/embed/OKJXwv9TvAE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da je Đoković oba puta mogao da vrati lopticu, ali ključno pitanje jeste da li ju je pustio zato što je čuo odluku linijskog sudije ili zato što je cenio da će završiti u autu?

Kakvo je Vaše mišljenje – ko je u pravu, Novak ili sudija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, ništa od toga nije uticalo na krajnji ishod meča, Đoković je slavio sa 6:2, 7:5.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo