FOTO/VIDEO: / NEZAPAMCENA LUDNICA Tyson udario navijaca, skromni Filipinac poslao poruku

S noci sa subote na nedjelju svijet ce svjedociti najvecem boksackom spektaklu u povijesti, borbi izmedu Floyda Maywethera i Mannyja Pacquiaoa.

2.5.2015.
11:05
VOYO logo

Sve je ludo uoci ove borbe. Citav boksacki svijet u iscekivanju je sudara dva titana. Menadzeri su ovaj mec dogovarali pet godina, i sada je konacno dosao taj trenutak. Tako ce Mayweather i Pacquiao podijelit 300 milijuna dolara i postati najplaceniji boksaci u povijesti. No, ova borba nema samo financijsku pricu, vec i onu ljudsku.

Naime, Mayweather, neporazeni prvak po WBC i WBA verziji, iznimno je bahata osoba i k tome jos i najplaceniji sportas svijeta. Prije nekoliko dana je ispalio i nevjerojatnu glupost kazavsi kako je vec i od Muhammada Alija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasuprot njega u ringu biti ce skromni Filipinac Pacquiao, osoba koja dobro zna kako izgleda siromastvo. Naime, sa 14 godina napustio je dom, spavao je na ulicama i pomagao je majci da prehrani sestero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvan ringa on je svestran, pa je tako pricuvni potpukovnik filipinske vojske, a bavi se i politikom, pa je 2010. usao u filipinski parlament. Bio je glumac, a okusao se i kao pjevac, te je snimio obradu pjesme "Sometimes When We Touch" Dana Hilla iz 1977. godine. Znaci, ovo je borba koja ima i onu svoju ljudsku stranu, pricu siromastva i bogatstva, bahatosti i skromnosti, ljudskosti i egocentricnosti.

Zaista, ovo je mec kao nikada do sada. Borba je imala i svoju zanimljivu uvertiru. Bivsi svjetski prvak, legendarni Mike Tyson, dosao je u prvi plan na vaganju kada je laktom udario jednog navijaca koji ga je u jednom trenutku odusevljeno zagrlio. Udarac nije bio jak, ali dovoljan da posalje poruku da se Tysona ne moze samo tako grliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto se tice samog vaganja, oba borca morala su imati ispod 66.7 kilograma jer se ipak radi o velter kategoriji. Maywetheru je vaga pokazala 66.22 kg, dok je Filipinac bio nesto laksi (65.77). Vaganju je prisustvovalo oko 16.000 navijaca, a ovo je bilo prvi put u povijesti boksa da se naplacivalo sluzbeno vaganje (10 dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav prihod isao je u dobrotvorne svrhe, a filipinski navijaci nadglasali su Amerikance pa je Mayweather zaradio gromoglasne zvizduke. U MGM Grand Garden Areni vladala je prava ludnica, nezapamcena za boks.

Nema sumnje, biti ce ovo sudar kakav cemo pamtiti. Pacquiao je na vaganju bio raspolozeniji od Maywethera, noseci majicu sa sloganom "Sva slava i ponos pripadaju Bogu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borio sam se i s vecim deckima od Mayweathera. Navijaci su zasluzili ovu borbu. Osjecam da ce Bog biti uz mene - dodao je Filipinac".

Americka boksacka zvijezda je, pak, takoder bila odusevljena posjetom njihovom vaganju. I ludnicom koju su navijaci napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram biti pametan i slusati svog oca. Bez njega ne bih bio ovo sto jesam. Nevjerojatno je koliko je ljudi doslo na vaganje. Sad je na meni i Mannyju da se pokazemo u ringu" kazao je Mayweather.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo