SENZACIJA: / Ušla je u meč kao potpuni autsajder, a onda je nokautirala Rousey

Image
Foto: AFP, PAUL CROCK

Senzacija u UFC-u! Holly Holm (34) je u subotu na večer po australskom vremenu šokirala svijet pobijedivši do sad neprikosnovenu svjetsku prvakinju u bantam kategoriji Rondu Rousey (28).

15.11.2015.
10:01
AFP, PAUL CROCK
VOYO logo

I prije samog početka meča, Holm je nosila predznak najjače suparnice velike Ronde Rousey u njezinoj karijeri. No, Rouseyn fantastični skor od 12-0 činio ju je zicerom na kladionici, a Holm autsajderom.

Čitav borilački svijet bio je uvjerenja kako će Rousey doći do svoje nove pobjede u oktogonima. No, to se nije dogodilo. Višestruka boksačka prvakinja je za manje od 6 minuta detronizirana Rousey nanjevši joj prvi poraz u UFC-u i uzevši svjetski pojas pred 56.214 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SEKSI RONDA BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Poslala opaku poruku najbogatijem sportašu svijeta

Image
SEKSI RONDA BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Poslala opaku poruku najbogatijem sportašu svijeta

Bila je kraljica svoje kategorije

Ronda je dosad bila kraljica svoje kategorije, neporažena Amerikanka pobjeđivala je svoje protivnice za 14, 16 i 34 sekunde. Nedavno je šesti put zaredom obranila titulu što je najdulji niz u povijesti UFC-a, ali i tom je nizu došao kraj.

Holm je krenula na sve ili ništa

Od samog početka borbe, Holm je krenula na sve ili ništa. Odlučna Amerikanka zadala je niz udaraca koji su uzdrmali Rousey koja nikako nije mogla doći do izražaja od njezinog pritiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki puta kada je Rousey krenula prema naprijed, Holm je vješto izbjegavala udarce bježeći po ringu i umarajući Rousey. Radila je ono što je radila mnogo puta do sada, ali ovog puta protiv prvakinje, velike prvakinje koja je očito naišla na nepremostivu prepreku u svojoj karijeri.

Najjače oružje Holm je direkt. Čitavo vrijeme, direktima je punila Rousey i bivšoj prvakinji je iz nosa i usta počela ići krv. Da, to je bio znak da je Holm nešto sasvim drugo za Rousey do sad. Ne, ona se do sad nikad nije susrela s takvom suparnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letjela je po kavezu

Holm je nakon toga nastavila letjeti po kavezu. Rousey za to nije imala odgovor. Rouseyn trener Edmond Tarverdyan kazao je kako je njegova štičenica mogla pobijediti Holm, ali borba je otišla u nekom sasvim drugom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holm nije tratila vrijeme u drugoj rundi i odlučila je što prije završiti ovu borbu i uzeti pojas. Rousey je tada već bila dobro uzdrmana, Holm je to znala, publika na UFC-ovom 193 eventu u Melbourneu nije mogla vjerovati što se događa u kavezu. Rousey je krenula u napad i onda je sijevnulo.

High-kick za povijest

Holm ju je prvo sjajno pogodila lijevim direktom, Rousey je izgubila ravnotežu ali se dočekala na ruke, brzo se pridigla, okrenula i dobila fantastičan high-kick u vrat, povijesni high-kick nakon kojeg je na podu s još nekoliko udaraca Holm dokrajčila Rousey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je tad eruptirala, znajući da su svjedočili povijesti. Holm je počela slaviti svoju veliku pobjedu do koje je došla nakon svega 59 sekundi borbe u drugoj rundi.

"Čitavu sam sebe dala u ovaj meč, ali svejedno ovo je ludost", kazala je Holm prije nego što je završila u suzama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Underdog prije borbe, prvakinja nakon

"Sve ono što smo vježbali uoči borbe pokazala sam u kavezu. Svaki Rondyn pokušaj bacanja u parter koji je pokušala izvesti. Nikad prije nisam toliko vremena provela u dvorani kao prije ovog meča", kaala je Holm nakon povijesne pobjede.

Holm je u ovu borbu ušla kao underdog, potpuni autsajder sa skorom 9-0, ali se borila kao prava prvakinja. Inače, Holm je višestruka boksačka prvakinja koja je u svom sportu napravila potpuni dar-mar prije nego što se otisnula u MMA vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sad je napravila potpuni dar-mar u ženskoj bantam kategoriji, nokautiravši Rousey, uzevši joj titulu svjetske prvakinje i ispisavši novu stranicu UFC povijesti.

Vrijedi napomenuti kako je bivša prvakinja nakon borbe hitno odvezena u bolnicu na obradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo