Stižu tužbe svima koji su gledali mečeve na internetu!

U vrijeme kada je na tržištu sve manje besplatnih sadržaja, zastrašujuće zvuči vijest iz SAD-a.

15.3.2012.
10:49
VOYO logo

Ograničavanje korištenja sadržaja na internetu se nastavlja. Tvrtka Zuffa LLC, koja u vlasništvu ima UFC i Strikeforce, najavila je sudske tužbe svima koji na internetu 'ilegalno' gledaju njihove borbe. Dakle, ne radi se samo o poslužiteljima koji su na svojim stranicama nudili prijenos borbi, nego i o običnim ljudima koji su prijenose pratili iz svojih domova.

Zasad je u fokusu stranica www.greenfeedz.com, koja je ilegalno streamala više UFC priredbi, od turnira UFC 130 do UFC 142, odnosno sve od svibnja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti i da je Zuffa LCC ovaj korak poduzeo nakon što su hakeri napali službenu stranicu UFC-a, čije su gazde podržali ACTA-u, zloglasni međunarodni sporazum o ograničavanju slobodnog korištenja sadržaja na internetu.

Ono što najviše zanima obične ljude je činjenica da će Zuffa dobiti IP adrese svih koji su 'nelegalno' gledali borbe, a najavljuju tužbe svima kojima to uspiju dokazati, piše fightnetwork.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krupni kapital očito i dalje ignorira činjenicu da je internet specifičan medij dijeljenja informacija, a ne ograničavanja prava na njihovo korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo