ŠOK I NEVJERICA: / 'Najopasniji čovjek u svijetu boksa' izjavom uznemirio milijune fanova

Image
Foto: AFP, AL BELLO

Canelo Alvarez i Genadij Golovkin (35) nastavili su s promocijom boksačkog spektakla koji nas očekuje 16. rujna u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

22.6.2017.
20:31
AFP, AL BELLO
VOYO logo

Borilački portal Fight Site prenosi pisanja stranih medija kako sjajni neporaženi kazahstanski boracu srednjoj kategoriji, koji je ujedno i jedan od najboljih boksača današnjice, izjavio je kako bi ovaj meč mogao biti i posljednji u njegovoj vrlo uspješnoj profesionalnoj karijeri koja je započela još 2006. godine.

HRVATSKI ŠAMPION PRED NOVIM IZAZOVOM: Pijetrajev pulen u subotu boksa u Parizu

Bez poraza u karijeri

Golovkin je do ožujka ove godine slovio kao "najopasniji čovjek u svijetu boksa", borac koji nije izgubio meč u profesionalnoj karijeri, koji je nokautirao 33 od 36 suparnika (od čega 23 u nizu) i kojeg potencijalni protivnici izbjegavaju i od kojeg bježe kao "vrag od tamjana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 12 rundi vrlo kvalitetnog, ne i vrhunskog meča u Madison Square Gardenu protiv Daniela Jacobsa (32-2, 29 KO) jedan dio tog narativa se promijenio. Kazahstanac je pobijedio tijesnom, ali jednoglasnom odluka sudaca (dva puta po 115-112, jednom 114-113), u četvrtoj rundi je i srušio svojeg suparnika nakon s dva desna krošea, pa je tako zadržao WBA, WBC, IBF (i minorni IBO) naslove u srednjoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam koliko još mogu boksati'

No, ono što izlazi u prvi plan više od još jedne pobjede u nizu i nastavka niza neporaženosti, da prvi put nakon skoro devet godina i osam rundi s izvjesnim Amarom Amarijem u Kopenhagenu, Golovkin nije završio meč nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, prema jednom dijelu komentatora i gledatelja pobjedu je zaslužio Jacobs koji je u drugom dijelu meča u najmanju ruku bio ravnopravan, ako li ne i bolji od Golovkina. No, sad nakon tri mjeseca, Golovkin razmišlja o mirovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam koliko još mogu boksati. Možda bi ova iduća borba mogla biti moja posljednja, a možda i ne. Osjećam se dobro. Imam 35 godina, no osjećam se kao da mi je 25. Ali ovo je boks, a ne nogomet. Ovo nije igra, ovo je borba i svaka od njih je jako teška”, izjavio je Golovkin.

Spreman sam, želim to i vjerujem kako je ostvarivo

No kako bi ipak ublažio jačinu prethodne poruke, ‘GGG’ je poručio i kako je spreman na potencijalni revanš pa čak i na trilogiju sa sjajnim Meksikancem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spreman sam, želim to i vjerujem kako je ostvarivo”, ukratko je zaključio WBA Super, WBC, IBF i IBO prvak u srednjoj kategoriji iza kojeg je 37 profesionalnih pobjeda (34 KO, TKO) iz isto toliko nastupa u ringu.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo