RIO JE NA VIDIKU: / 'Neću se prerano radovati, svaka pogreška može biti skupa'

10.4.2015.
15:26
VOYO logo

Sep i Hrgović će u dresu kazahstanskih Astana Arlansa izaći u ring dvorane Pedrina Zorrille protiv suparnika iz Puerto Rico Hurricanesa. Hrvatski reprezentativci i članovi kluba Leonardo će u pratnji svoga trenera Leonarda Pijetraja u San Juanu tražiti šeste pobjede zaredom u petoj sezoni Svjetske boksačke serije.

Neporaženi Astana Arlansi već su osigurali plasman u polufinale WSB-a, a da bi Hrgović i Sep izborili olimpijsku vizu, moraju slaviti u San Juanu, te dva tjedna kasnije (25. travnja) u posljednjem kolu WSB-a u Bergamu protiv boksača Italia Thundera. Ligaški dio WSB-a, naime, 17-oricu boksača u 10 težinskih kategorija vodi na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgovića čeka Jose Manuel Medina, debitant iz Dominikanske Republike, dok će Sep boksati protiv Portorikanca Josepha Laboya koji je izgubio sva četiri ovogodišnja meča u međunarodnoj konkurenciji.

"Rio je već na vidiku, ali neću se prerano radovati. Trebaju mi još dvije pobjede da bih osigurao OI, a svaki pogrešan korak bio bi vrlo skup. Respektiram Karibe kao boksačku postojbinu, zato neću podcijeniti suparnika bez obzira na njegovo ime," kazao je 22-godišnji superteškaš Filip Hrgović, kojeg je AIBA prošlog tjedna proglasila svjetskim boksačem mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je u pet ovosezonskih mečeva ostvario pet pobjeda, a čak četvorica njegovih suparnika nisu dočekala odluku bodovnih sudaca. Uoči nastupa u San Juanu Filip je jedini neporaženi superteškaš u WSB-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Sep se može pohvaliti s pet pobjeda, sve redom odlukom bodovnih sudaca. Najboljem hrvatskom poluteškašu i izdanku BK Leonardo lakše je utoliko što se u njegovoj kategoriji dijele dvije olimpijske vize, pa i drugo mjesto na pojedinačnoj ljestvici vodi u Rio.

"Moji se planovi zasad potpuno ostvaruju. Veselim se svakom novom iskušenju i svakom sljedećem nastupu, pogotovo ako je na ovako prekrasnom mjestu kao što je Portoriko. San Juan će, nadam se, biti samo jedna stanica na mom putu prema Riju," poručio je Sep, naglasivši još kako je plasman na OI glavni, ali ne i jedini ovogodišnji cilj jer u igri su i WSB naslov, Europske igre, Europsko prvenstvo u Sofiji, te Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo