PRVI KORAK PREMA MEDALJI: / Lucija Zaninović uvjerljiva protiv kazahstanske tinejdžerice

Image
Foto: AFP, LAURENT KALFALA

Hrvatska tekvondašica Lucija Zaninović na uspješan je način otvorila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

17.8.2016.
17:54
AFP, LAURENT KALFALA
VOYO logo

U osmini finala kategorije do 49 kilograma Lucija je svladala Kazahstanku Ainur Jesbergenovu s uvjerljivih 18-7. Osamnaestogodišnja Jesbergenova nema iza sebe posebno kvalitetnih seniorskih rezultata i bila je prilična nepoznanica za našu sportašicu, ali Zaninović je dobro odradila posao. Kazahstanka je nakon udarca u glavu povela s 3-0 u prvoj rundi, ali Lucija je vrlo brzo dovela stvari na svoje mjesto i osigurala prvu pobjedu u Riju.

Slijedi Francuskinja Aziez

Osvajačicu brončane medalje prije četiri godine u Londonu u četvrtfinalu čeka daleko teži posao. Suparnica će joj biti Francuskinja Yasmina Aziez koja je na startu Igara pobijedila Monicu Pimentel s Arube. Aziez je osvajačica bronce sa Svjetskog prvenstva 2009., a ima i dvije medalje s europskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba između Zaninović i Aziez na rasporedu je u 21.30 po našem vremenu, a cijelo natjecanje u ovoj kategoriji bit će završeno danas. U četvrtak će u akciju i Lucijina blizanka Ana koja se natječe u kategoriji do 57 kilograma, a prva joj je suparnica Iranka Kimia Alizadeh. Naš Filip Grgić nastupa u kategoriji do 68 kilograma, a na startu ga čeka Španjolac Joel Gonzalez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo