HRVATSKA SRAMOTNO PODIJELJENA: / Neki Mirku čestitaju na pobjedi, drugi ga ismijavaju

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Pobjeda legendarnog Mirka Filipovića nad južnokorejskim borcem Hyun Man Myungom u svojoj povratničkoj borbi očekivano je izazvala zanimanje u Hrvatskoj i svijetu.

25.9.2016.
14:51
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Mirko se s 42 godine drugi put vratio iz mirovine nakon godinu i pol dana stanke. I odmah je izazvao show. Prvo je Myunga brzopotezno riješio “gušenjem” i plasirao se u četvrtfinale Rizinovog Grand Prixa , a onda izazvao Wanderleya Silvu na borbu koji je bačenu rukavicu u lice i prihvatio.

SPEKTAKULARNI POVRATAK CRO COPA! Ekspresno sredio Korejca i izazvao Silvu na veliki dvoboj

Show nakon borbe

Show koji je Mirko napravio nakon borbe bio je sjajan. Pozvao je Brazilca, čovjeka s kojim se u prošlosti već dva puta borio (ima skor protiv njega jedan remi uz onu spektakularnu pobjedu iz 2006. godine) i izazvao ga na borbu pred očima pune Saitama Super Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIRKO SE NA POBJEDI ZAHVALIO SINOVIMA I PORUČIO: ‘Drago mi je što sam opet ovdje’

U ring je, potom, pozvao i predsjednika Rizin organizacije Nobuhikoa Takadu koji je vodio live pregovore. Pitao je Silvu prihvaća li izazov, ovaj je rekao da.

Čeka se rasplet situacije

Sad se čeka rasplet ove situacije, odnosno, postoji mogućnost da se samo zbog njih dvoje mijenja kompletni ždrijeb, pa da se oni nađu u četvrtfinalu turnira koji je na rasporedu 29. prosinca na istom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publiku u tokijskoj areni Cro Cop je oduševio traženjem da daju podršku borbi dvaju velikana, a ushićenost se prelila i na društvene mreže:

'Strani obožavatelji ga hvale'

"Mirko je zvijer na Rizinu"; "Heroj"; "Cro Cop je upravo pobijedio bez ijednog upućenog udarca"; "Cro Cop je pobijedio s je*enim gušenjem", neki su od komentara koji su osvanuli na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki hrvatski ljubitelji sporta ga ismijavaju

I čitatelji Net.hr-a na društvenim mrežama i u komentarima osvrnuli su se na ovu pobjedu Cro Copa. I tu dolazimo do onog drugog dijela ove priče.

Dok su mu neki čestitali, bilo je i onih koji su ismijavali povratnički nastup Mirka Filipovića, odnosno, neke prethodne borbe, kao i njegov drugi povratak MMA borbama u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali kad čitamo komentare hrvatskih ljubitelja slobodne borbe i sporta općenito, vidimo da ga Hrvati dosta ismijavaju, a stranci ga uglavnom jako hvale. Neki će reći tipični hrvatski mentalitet, drugi će da progovara ljudski jal.

Image
Image

Mirko Filipović pratio je spektakl u Areni Zagreb.

Nama Hrvatima kao da je ipak nekako najvažnije da "susjedu crkne krava". Kako bilo, što se tiče Cro Copa i borbe protiv Hyun Man Myunga, Hrvati u komentarima na društvenim mrežama ističu da mu ne trebaju borbe s protivnicima iz nižeg MMA ranga, da je bolje da ostane upamćen kao legenda, a za ovu borbu najčešće se spominje upitna kvaliteta Myunga, kao i to da "ovo uopće niti nije bila borba", te se šalje podcjenjivačka i sarkastična poruka da je Mirko slavi bez ispaljenog metka Korejca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ima i onih koji mu čestitaju i daju mu podršku.

'Našli su Mirku protivnika po mjeri...'

"Bravo. Našli su Mirku protivnika po mjeri. Malo su plesali sentiš, a onda ga je navodno Mirko srušio na pod i tamo se jadnik predao da ne dobije batina. Nije čak ni pokušao Mirka malo jače stisnuti oko vrata. Vuk sit, koze na broju. Legenda živi. Možda je bolje da je Cro Cop ostao u penziji, da ga pamtimo kao istinsku legendu. Ovako će urušiti već pomalo načet ugled"; "On je bio legenda dok nije ušao u UFC, a gdje su ga nalupali kao malog majmuna i postao je samo lik koji ide za parama, a sada se vratio opet zbog para i sada glumi nešto sa slabijim protivnicima"; "Mirko je legenda. Nema veze što je ovako dobio meč. Ionako takvi borci su tu da podignu gledanost. Zasluga je to od ranije. Japanci za razliku od drugih ne zaboravljaju svoje legende. Inače, Korejac se bojao borbe u parteru, a prvi je krenuo u klinč. Čudno, ali nema veze. Zagrijavanje za finale u prosincu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Briga mačke što miševi misle'

"Čestitam ti Mirko, nema ti ravna. Slavonija se ponosi tobom"; "Mirko ti si legenda. Bravo Mirko"; "Legenda", svaka čast majstore"; "Čovjek jednostavno radi nešto što ga održava i čini sretnim, putuje, zarađuje, vodi život sportaša, bori se s manje kvalitetnim borcima što ga i razumijem. Mirko je legenda i to mu se ne može osporiti. Ima obitelj koja ga podržava i to mu je najvažnije.....Živio Mirko ti meni 100 godina"; "Briga mačke šta miševi misle. Ovi što ga ismijavaju su obični bijednici koji nisu postigli ništa vrijedno spomena u svojim bijednim životima. Mirki, svaka čast. Borilački sportovi su ono u čemu je najbolji i dok god ima volju i želju neka se bori";

'Ovi što ga ismijavaju su obični debili'

"Ma nema smijanja i ismijavanja, ali da mu protivnik nije dorastao, to stoji. Ali, svatko nakon povratka bira malo lakšeg protivnika, to je normalno. Mirko samo naprijed i oprezno"; "Ovi što ga ismijavaju i pričaju da mu protivnik nije dorastao su obični debili. Pošto ste takve mudonje napšite koliko imate profesionalnih borbi, koliko pobjeda i koliko poraza? Naravno da nemate ništa od toga, već ste obični bijednici kojima smeta tuđi uspjeh";

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U mojim očima tako je od legende postao obična kukavica'

"Mirko je nakon nokauta od Gonzage izgubio duh ratnika. Nikad više nije bio isti, ulazio je u borbe sa strahom i nije više napadao po principu sve ili ništa. Čim bi protivnik u prvoj rundi ostao čvrst, u Mirkovoj glavi je već dominirao strah od poraza. U mojim očima tako je od legende borilačkih sportova postao obična kukavica koja se boji potući"; "Ne znam što vam smeta Mirko. Niti vas traži kruha, niti vode. Ako dobije batina, dobio je on. Ako zaradi lovu, zaradio ju je on! Kad će prestati, odlućit će samo Mirko. Ako se ne možete radovati tuđoj pobjedi, onda bolje šutite"; "U Hrvatskoj ti mogu oprostiti sve osim uspjeha"; "Dobio je anionimusa nebitnog, u anonimus natjecanju", koomentari su čitatelja Net.hr-a.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo