PETNAEST MINUTA BORBE DVA VELIKA MAJSTORA: / Overeem pobijedio Werduma i postao prvi Miočićev izazivač

Image
Foto: Screenshot: Gol.hr

Nizozemac Alistair Overeem ugrabio je čini se novu priliku da osvoji pojas koji mu nedostaje - pojas UFC prvaka!

9.7.2017.
6:05
Screenshot: Gol.hr
VOYO logo

Nakon 15 minuta solidne borbe u tri runde u novoj T-Mobile Areni u Las Vegasu na UFC 213 priredbi, Overeem je u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu slavio protiv Fabricija Werduma.

Očekivali smo više. Ali, što očekivati od dva teškaša koja se poznaju i koja se jako respektiraju. Toliko da su se u prvoj rundi jedva približavali jedan drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAZOČARANJE UOČI SPEKTAKLA: Prvakinja završila u bolnici, ništa od velikog revanša

Niti Overeem, niti Werdum, broj jedan i dva na contender ljestvici, u prvoj rundi nisu htjeli riskirati. Pa su se kretali po kavezu, ispitivali snage i kidali živce publici koja je već sredinom runde počela sa zvižducima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werdum je u borbi nastojao stvar prebaciti u parter što mu je specijalka, dok je Overeem nastojao ostati u stojci jer je udarač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi stvar se zahuhtala. I onda je u biti ova borba počela. Overeem je sjajno krošeom pogodio Werduma, a nakon toga škaricama našao mjesto na brazilčevom čelu. Predjelo iznad nosa počelo je krvariti, Werdum se naljutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I krenuo je. Pojačao se intenzitet udaranja i Overeem i Werdum počeli su se kretati jedan prema drugom, pokušavajući držati sredinu kaveza kao centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj rundi, Werdum je krenuo na sve ili ništa. I to mu je skoro donijelo pobjedu. Udaračkim ručnim tehnikama uzdrmao je Nizozemca, stjerao ga uz ogradu, Overeem je bio zreo da ode u poraz.

Isto tako, tijekom borbe prošlo je jedno koljeno Werduma koje je srušilo Overeema, Brazilac je odmah nasrnuo na Nizozemca u parter, ali i iz te situacije bio se izvukao Overeem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je, umjesto nastavljanja udaranja ručnim tehnikama, Werdum srušio Overeema u parter u kojem ga nije završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su suci glasali na način da su prve dvije runde išle u korist Overeema, dok je posljednja, treća, bodovana 28-28. Brazilska UFC legenda primila se za glavu kad je čula ishod, nije bila zadovoljna.

Većina portala koja su pratila ovu borbu uglavnom pišu kako je prva runda sporna, a ona je presudila u korist Overeema, što su mnogi MMA fanovi dočekali kao pljačku Brazilca usred Vegasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj naporan rad ne prestaje dok ne osvojim pojas UFC prvaka. BOOM!", rekao je Overeem u pobjedničkom dvoboju nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kandidat, prema željama UFC-a i navijača, za idućeg izazivača Stipe Miočića je i dalje bivši prvak Cain Velasquez, no nakon ove pobjede Overeem je službeno postao prvi izazivač prema ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također valja napomenuti kako se trebala održati i borba između Amande Nunes i Valentine Ševčenko, ali samo tri sata prije borbe Ševčenko je završila u bolnici i tvrdila kako se ne osjeća dobro.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo