HRVATSKA SLAVI EUROPSKO ZLATO! / Put do trona vodio je preko olimpijske pobjednice i svjetskog broja jedan

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Hrvatska 20-godišnja taekwondo reprezentativka Iva Radoš, članica zagrebačkog Metalca, u nedjelju je u Montreuxu obranila naslov europske prvakinje osvojen 2014.

22.5.2016.
18:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Posljednjeg dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je tako stigla i do petog odličja, a mlada Iva nastavila svoj niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima. Sve je počelo zlatom na EP-u u Bakuu 2014., nastavljen broncama na SP-u u Čeljabinsku i Europskim igrama 2015. Iva je na putu do zlatne medalje slavila triput s tijesnih 1-0. Najprije protiv Francuskinje Marie Paul Ble, nakon toga i protiv Ruskinje Anastazije Gurskaje te konačno i u finalu protiv Srpkinje Milice Mandić.

U finalu pobijedila olimpijsku pobjednicu

U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie s 4-3, za reprizu finala europskog iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Mandić. Radoš je i ovog puta bila bolja od srpske reprezentativke u neizvjesnom meču u kojem je odlučila jedna opomena za Mandić za konačni rezultat 1:0 u korist Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Matijašević osvojila broncu za Makedoniju

Puno razloga za slavlje ima i članica Marjana Petra Matijašević koja od prošle godine brani boje Makedonije. Splićanka je ponovila uspjeh iz Manchestera 2012. gdje je također osvojila brončanu medalju za svoju drugu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu je Matijašević slavila protiv Španjolke Marione Leyes Ausio 3:0 dok je u četvrtfinalu svladala Ruskinju Arinu Zhivotkovu s 5:3. U polufinalu je izgubila od olimpijske pobjednice, Srpkinje Mandić. Petra se s Milicom borila već nekoliko puta, ali sad nije išlo. Morala je priznati da je Mandić bila ipak bolja. Matijašević je tako na europskoj smotri osvojila četiri odličja, tri za Hrvatsku i jedno za reprezentaciju Makedonije.

Golec izgubio u četvrtfinalu, Bojo u 1. kolu

Teškaš Vedran Golec iz zagrebačkog Jastreba pobijedio je u prvom kolu Grka Athanasiosa Nikolaidisa s 10-8, ali je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Piotra Hatowskog. Svoj nastup na europskom u prvom kolu kategorije do 87 kg završio je i Zadranin Nikola Bojo. Reprezentativac Azerbajdžana Payam Oughaz Ghobadi slavio je s 0-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo