NIŠTA OD BOKSAČKE POSLASTICE: / Borba koju čeka cijeli svijet pada u vodu?!

Image
Foto: AFP, TIMOTHY A. CLARY

Borba koju s nestrpljenjem čeka cijeli boksački svijet, ona između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, naglo je došla u pitanje.

20.10.2016.
15:36
AFP, TIMOTHY A. CLARY
VOYO logo

BBC je tijekom vikenda objavio kako je dogovoren meč u teškoj kategoriji između IBF-ova prvaka Joshue i ukrajinske legende Vladimira Klička (40) koji je svrgnut sa svjetskog trona u studenom prošle godine nakon poraza od Tysona Furyja. Službena potvrda borbe očekivala se početkom ovog tjedna, ali još uvijek je nema, a Daily Mail piše da je dvoboj došao u pitanje.

Kličko protiv Brownea

Fury se prije nekoliko dana odrekao naslova u WBO i WBA verzijama kako bi se posvetio liječenju od ovisnosti. Otvorilo je to mogućnost da se Joshua i Kličko bore i za ta dva pojasa, ali spomenute organizacije očito nisu potpuno oduševljene tom idejom. A Daily Mail tvrdi da će Kličko pristati na borbu samo ako 'na stolu' bude i WBA-ov pojas, jedan od onih koji je izgubio od Furyja. Sam IBF-ov naslov mu očito nije toliko zanimljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua će u svakom slučaju 10. prosinca u Manchesteru braniti naslov, ali sada više nije sigurno protiv koga. A Kličko bi, umjesto s Joshuom, u ring mogao s 37-godišnjim Australcem Lucasom Browneom u dvoboju za WBA-ov pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua (27) je, inače, nova velika britanska nada za višegodišnju dominaciju u teškoj kategoriji. U profesionalnoj je karijeri ostvario 17 pobjeda u isto toliko mečeva i to svih 17 nokautom. IBF-ov prvak je postao u travnju pobjedom protiv Amerikanca Charlesa Martina, a u lipnju je obranio naslov protiv još jednog Amerikanca Dominica Breazealea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo