JEDAN OD NAJVEĆIH': / Lennox Lewis se nakon 18 godina još uvijek sjeća udaraca Željka Mavrovića

Image
Foto: Screenshot: You Tube
27.9.2016.
9:53
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Bio je to meč koji je oduševio boksački svijet i u kojem se vidjela sva boksačka kvaliteta Željka Mavrovića. Posebno u sedmoj rundi u kojoj je "Šaka sa srednjaka" imala Lewisa, nanijela mu nekoliko teških udaraca, ali se na kraju Britanac ipak izvukao. U borbi je Lewis više napadao, ukupno je bacio 507 udaraca u odnosu na 298 Mavrovićevih udaraca.

TOTALNI ŠOK ZA SVIJET SPORTA: ‘Mislim da Tyson Fury više nikad neće boksati’

Suci su jednoglasnom odlukom (119–109, 117–111 i 117–112) dali pobjedu Lewisu koji je tako zadržao WBC i Lineal titulu. Bila je to 34. pobjeda u karijeri za Lewisa koji je do tog trenutka jedini poraz ubilježio u borbi s Oliverom McCallom. S druge strane, Mavrović nije znao za poraz do ovog susreta te je iza sebe imao savršeni omjer od 27-0, ali i titulu EBU europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon meča, Lewis je imao samo riječi hvale za Mavrovića. U ponedjeljak je bila 18. obljetnica tog meča, a bivši britanski šampion se na svom službenom Facebook profilu prisjetio tog dana i te borbe.

“Na ovaj dan 1998. godine sam jednoglasnom odlukom pobijedio vrlo čvrstog Željka Mavrovića. Time sam zadržao WBC i Lineal teškaške titule. Bio je ovo jedini poraz njegove karijere i mogu vidjeti zašto", napisao je Lewis na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo