IGOR POKRAJAC ZA NET.HR NAJAVLJUJE BORBU GODINE: / 'Potući će se da vide tko je gazda. Stipine ruke na kraju će biti u zraku'

Image
Foto: PIXSELL/AFP/Facebook - Stipe Miočić

Poznati hrvatski MMA borac, čovjek koji ima najviše mečeva u UFC-u od svih hrvatskih boraca Igor Pokrajac (ima 13 borbi i ukupni MMA skor 25-13-0), za Net.

13.5.2017.
9:00
PIXSELL/AFP/Facebook - Stipe Miočić
VOYO logo

Borilački svijet u iščekivanju je spektakularne borbe na UFC 211 u Dallasu u kojoj će Stipe Miočić (34) po drugi puta u svojoj karijeri braniti pojas prvaka, a koja je na rasporedu u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu.

Protivnik borcu koji rodom dolazi iz Ohija, ali kome su oba roditelja Hrvati, je legendarni Brazilac Junior dos Santos (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STIPE IZGLEDA SJAJNO: Miočić i Cigano odradili vaganje uoči spektakularne borbe za naslov

Image
Image
Image
Foto: AFP, Mike Lawrie
Image
Foto: AFP, Mike Lawrie

Niti jedan teškaš u povijesti nije uspio obraniti UFC-ov pojas više od dva puta u nizu. Randy Couture, Tim Sylvia, Brock Lesnar i Cain Velasquez bili su blizu, no sva četvorica ostajali su kratki na trećoj stepenici.

MIOČIĆ S TRENINGA PORUČIO DOS SANTOSU: ‘Neću više prolaziti kroz taj pokolj!’

Put prema ulasku u ovo poglavlje UFC-ove knjige rekorda Miočić vodi preko starog znanca kome je, ruku na srce, ostao dužnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘STIPE, GARANTIRAM TI JEDNO…’: Junior dos Santos poslao opaku poruku Miočiću i podigao tenzije

Stipe je - spreman!

Ono što treba veseliti fanove Stipe Miočića u Hrvatskoj, Americi i u ostalim dijelovima svijeta u kojima ima sve više poklonika, je to da je Stipe - spreman!

Image
Image

Bivši UFC-ovac i poznati analitičar Dan Hardy u emisiji "UFC 211: Inside the Octagon" mišljenja je da će Stipe u ovoj borbi više hrvati, s obzirom na to da je u prvom meču prije dvije i pol godine ostao malo prekratak te dvoboj, koji zasigurno spada u jedne od najboljih UFC borbi ikad, na koncu nije otišao na njegovu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘STIPE NIJE AMERIČKI HRVAT, NEGO – HRVAT’: Miočićev otac brutalno odgovorio zlim jezicima koji ismijavaju njegovog sina

''Stipe je iz prve borbe naučio više'

"I jedan i drugi su puno naučili iz te borbe koja je na kraju otišla u pet rundi i dobila pobjednika odlukom sudaca. Osobno mislim puno više Stipe nego dos Santos, ali oboje imaju veliku motivaciju. Stipe će u slučaju pobjede ući u povijest, a Santosu se pruža prilika da se ponovno okiti naslovom prvaka. To su dva šampiona koja su zaslužila biti prvaci", kazao je u uvodu razgovora za Net.hr "hrvatski gladijator" Igor Pokrajac koji poznaje oba borca i s kojima je trenirao. Pokrajac dodaje kako je Miočić puno više pokazao u posljednjim borbama nego dos Santos.

Ukupno gledajući, Miočić je osam od svojih 18 borbi završio u prvoj rundi, a čak četiri je riješio unutar prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Miočić je u svojem debiju 2010. godine u slobodnoj borbi za 17 sekundi riješio Coreya Mullisa, a dvije godine kasnije Philip De Fries izdržao je 43 sekunde.

Potom je sredio Maldonada za 35 sekundi, a prošle godine je renomirani Andrej Arlovski nakon 54 sekunde morao iz ringa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BESKOMPROMISNA TUČNJAVA! Miočić izbacivao krv iz usta, treneri vrištali: ‘On je gotov. Pobijedit ćeš’

Dos Santos 'ziheraški' u Zagrebu

"Stipe je pokazao dominaciju nad cijelom divizijom, što nije slučaj kod dos Santosa koji je u svojem posljednjem meču na UFC Fight-Nightu u Zagrebu protiv Bena Rothwella, znači prije nešto više od godinu dana, pristupio dosta ziheraški. Rothwella je išao pobjediti na bodove bez nekog prevelikog rizika", dao je do znanja Cigano.

Image
Image

Miočić i dos Santos primarno su boksači, što garantira pravu tučnjavu u kavezu, kakva je viđena u prosincu 2014. godine u U.S. Airways Centeru u Phoenixu, gdje su ova dva istinska ratnika odradila strašan meč koji je izmamio i osmijeh na lice šefu organizacije Dani Whiteu, kao i publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STIPE MIOČIĆ PORUČIO DOS SANTOSU: ‘Moramo se boriti i na njegovu žalost, ja ću pobijediti’

Stand - up okršaj

"Dos Santos je protiv Cayna Velasqueza i u drugim borbama pokazao da se zna braniti od hrvanja, ali Stipe je ipak puno bolji hrvač jer je i sam hrvao. Oboje znaju u parteru. Mislim da tu nećemo gledati neko nadhrvavanje, nego će se htjeti potući u "stand upu", bit će to "stand - up" okršaj. Da se pokaže tko je tu najbolji, tko je gazda", dao je do znanja Pokrajac.

MIOČIĆ I DOS SANTOS NAJAVILI OKRŠAJ GODINE: ‘Obojica znamo da će netko biti nokautiran’

Hrvanje, kako Igor ističe, može biti dvostruki mač za oba borca jer ih može izmoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Christian Petersen
Image
Foto: AFP, Christian Petersen

'Dos Santos nije Werdum'

"Stipe je pokazao da može biti opasan u napadima i prilikom polaćenja. Upravo je u povlaćenju rušio Fabricija Werduma i uzeo mu pojas. Protiv Juniora dos Santosa valjda je najgora stvar koju možete napraviti je stajanje u mjestu. Santos nije Werdum. On je puno opasniji od Werduma i mislim da neće napraviti takvu grešku. U ovom meču dos Santos mora napadati jer vi, da bi uzeli nekom titulu, morate biti puno bolji od prvaka. To je Stipe sve napravio. Werduma je na kraju nokautirao. Stoga vidim Stipine ruke u zraku nakon borbe", istaknuo je Pokrajac koji 18. svibnja putuje na posljednju kontrolu glave u Las Vegas.

U veljači ove godine organizacija mu je otkazala nastup na UFC 209 eventu zbog ozljede glave. Na sjajnom eventu slobodne borbe trebao se boriti protiv Eda Hedmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo