HRVATSKI SPORT TRESE NOVI SKANDAL: / 'Odluka Saveza me šokirala, uništavaju me'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski sport trese novi skandal.

8.1.2016.
13:59
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ima pravo na dva predstavnika u kvalifikacijama, ali ispred najboljeg po svjetskoj ljestvici Goleca odabrani su Lovre Brečić (do 58 kg) i Filip Grgić (do 68 kg). Slučajno ili ne, izbornik reprezentacije Toni Tomas ujedno je i glavni trener TKD Marjana, u kojem je i Brečić. Da čitava ova stvar bude apsurdnija, Brečić će u kvalifikacijama nastupati u kategoriji do 58 kg, što ustvari i nije njegova kategorija, pa će prvo trebati skinuti pet kilograma. Uz to, Brečić će već u 1. kolu kvalifikacija morati na najteže suparnike, na nositelje, na borce koje Golec poznaje, a neke od njih je i pobjeđivao.

Grgić nikad nije prošao kvalifikacije

Što se tiče Filipa Grgića, on je dosad četiri puta bio na kvalifikacijama za OI (dvaput za Peking 2008., te dvaput za London 2012.) i niti jednom se nije uspio plasirati na OI. Stoga, uistinu je skandalozno i šokantno kako je Golec izostavljen sa popisa. A najbolji je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Odluka Saveza me šokirala! Uništavaju me, nije prvi put da su me oštetili. Znao sam da u našem Savezu ima puno igrica i privatnih interesa, ali nisu imali baš nikakav argument da me izostave s popisa. Pa ja sam po svjetskoj ljestvici uvjerljivo najbolji hrvatski borac, ali to njima ništa ne znači. Ljudima iz Saveza sportaši su bezvrijedni, a vode se samo privatnim interesom", rekao je Golec, koji je jučer bio u HOO-u i upozorio na taj skandal.

Na potezu je HOO

Naime, HOO do danas u ponoć ima pravo promijeniti odluku Saveza te uvrstiti Goleca na popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primio me glavni tajnik HOO-a Josip Čop te zaključio da je odluka Saveza skandalozna. Obećao mi je da će hitno pozvati predsjednika i direktora Saveza na očitovanje. Nadam se da će se nakon toga stvari promijeniti te da ću biti uvršten u kvalifikacije za Rio", kazao je Golec.

Izbornik reprezentacije Toni Tomas priznao je Golecu da to nije bila njegova odluka, rekavši mu da je tako odlučio direktor Saveza Petar Josipović. Teatar apsurda u Savezu izašao je na vidjelo. Da, čista preslika hrvatske sportske stvarnosti gdje miševi kolo vode, a mačke su u biti samo mali miševi koji gledaju svoje interese...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo