HRVATSKI BOKSAČ DEBITIRA KAO PROFESIONALAC: / 'Želim postati svjetski prvak'

Image

Jedan od najboljih hrvatskih boksača Hrvoje Sep u subotu u ljubljanskoj dvorani Tivoli debitirat će kao profesionalac u dvoboju protiv Milana Petrovića iz Srbije.

21.4.2017.
10:44
VOYO logo

Točno osam mjeseci nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je posljednji put nastupio među amaterima, Hrvoje Sep otvara novu stranicu svoje boksačke karijere. Profesionalni boks ono je za što je Sep mukotrpno trenirao u dvorani BK Leonardo u zagrebačkoj Dubravi. Ako ga se pita je li ulazak u profesionalni boks za njega novi početak u njegovoj karijeri, on na to kaže:

ON JE APSOLUTNA ZVIJER: Evo zašto Klička čeka pravi pakao u ringu protiv Joshue

'Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja'

"Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja prema svjetskom vrhu poluteške kategorije. Želim postati svjetski prvak i sve ću podrediti tom cilju. Tako sam odlučio odmah nakon Rija, ali trebalo mi je nekoliko mjeseci da uskladim planove i da se pripremim", izjavio je Hrvoje Sep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Svoje boksačko umijeće Sep će javnosti predstaviti na priredbi iz serije Final Fight Championship, borilačke promocije koju već godinama uspješno vodi Orsat Zovko i koja će se krajem godine, osim u slobodnoj borbi i kick-boxingu i posvetiti organizaciji boksačkih mečeva.

'Namjera nam je što brže napredovati prema svjetskom vrhu'

Među profesionalce će boksački olimpijac zakoračiti uz trenera i menadžera Leonarda Pijetraja i ostale suradnike s kojima je postigao dosadašnje boksačke uspjehe. Sep je dvaput bio brončani na europskim prvenstvima (2011. u Ankari i 2015. u Samokovu), zauzeo je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2015. u Dohi, a u njegovoj su riznici i dva naslova pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjera nam je što brže napredovati prema svjetskom vrhu. Mislim da je Hrvoje dovoljno iskusan da već nakon nekoliko profesionalnih mečeva može napasti i neku titulu. Zato ćemo ubuduće tražiti što bolje suparnike, iako to nije baš jednostavno kad je Sep u pitanju. Nekoliko boksača zahvalilo se na ponudi da se bore protiv njega u Ljubljani", rekao je Leonard Pijetraj.

Iza Sepa je 70-ak amaterskih nastupa

Iskustva iz WSB-a bit će posebno dragocjena u nastavku Sepove karijere, jer 30 mečeva (22-8) od pet rundi u dresu Paris Uniteda i Astana Arlansa od 2010. do 2015. zapravo su bili premosnica između amaterskih i profesionalnih ringova. Međutim, nastup u Ljubljani Hrvoje ne smatra definitivnim oproštajem od olimpijskog boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza mene je 70-ak amaterskih nastupa i vjerujem da unatoč profesionalnim ambicijama ta brojka neće zauvijek ostati nepromijenjena. Olimpijski san i dalje živi u meni i neću odustati od nastupa na Igrama u Tokiju 2020. godine", naglasio je izdanak zagrebačkog BK Leonardo.

Image
Image

Sepov suparnik u Tivoliju trebao je biti Srbin Siniša Kondić koji se, međutim, samo koji dan prije borbe ozlijedio, pa je pozvan njegov sunarodnjak Petrović. Baš kao i Sep, Milan Petrović nema profesionalnog iskustva, ali iza njega je 50-ak amaterskih mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo