HRGOVIĆ ZA NET.HR OBJAVIO VELIKU VIJEST KOJU SMO GODINAMA ČEKALI: / 'Pokazat ću mu zube'

Image

Najboljem hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću ukazala se velika prilika da vidi gdje je u odnosu na one najbolje teškaše svijeta.

25.5.2016.
6:45
VOYO logo

Vladimir Kličko je u studenom prošle godine u Njemačkoj izgubio od Tysona Furyja jednoglasnom odlukom sudaca. Tako je britanski boksač Kličku nanio prvi poraz nakon 11 godina. Kako bi se što bolje pripremio za uzvrat koji je na rasporedu 9. srpnja u Manchesteru, Ukrajinac je odlučio zatražiti usluge od najboljeg hrvatskog boksača koji će mu u Austriji glumiti Furyja.

Hayeu poklonio šest šavova, sad je na redu Kličko

"Konktaktirali su me preko jednog čovjeka iz Aibe. Od toga sad već ima mjesec, samo što smo do sad dogovarali još neke pojedinosti oko sparinga. Sad je to službeno. Očito da su gledali moje mečeve i da su poznati s mojim boksom kad su se odlučili za mene. Njegov tim pomno prati i analizira borce koji bi mu mogli biti sparing partneri i tako su pratili i mene i odlučili se za mene. Ne bi on sparirao s bilo kim. To je isto jedna velika potvrda meni da sam kvalitetan. Veselim se sparingu i siguran sam da ću ga dobro odraditi. Tamo ću provesti ukupno dvanaest dana, od 20. lipnja do 2. srpnja", kazao nam je Filip Hrgović koji zna kako je to sparirati s poznatim boksačkim imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrga je u rujnu 2013. godine na dvotjednim treninzima u Londonu vježbao s bivšim svjetskim prvakom u dvije težinske kategorije (teška i lakoteška) Davidom Hayeom kojem je u sparingu razbio arkadu, priuštivši Britancu šest šavova.

"Neću se povlačiti ni u ovom sparingu. To mi je velika prilika da vidimgdje sam i da se dokažem. uvijek se na tim sprinzima oko ringa nađu neka promotorska imena. No, bez obzira tko me gledao, želim odraditi dobar sparing i pokazati mu zube".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ
Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

'Takvo što se ne odbija'

Bliže se Olimpijske igre na kojima boksač iz Sesveta želi uzeti medalju.

"Spremam se za Olimpijske igre već mjesec dana. Iako ovaj sparing ne dolazi u idealno vrijeme, nije mi datum idealan zbog Olimpijskih igara. Ali takvo što se ne odbija, a zasigurno da mi neće škoditi za OI. Sad sam radio malo bazu, a ubrzo krećemo i sa boksačkim pripremama. Biti ću odlično spreman, a tamo ćemo vidjeti. Iako jesam jedan od favorita, treba se puno stvari poklopiti da se dođe do dobrog rezultata", objašnjava Hrgović ispred kojeg nije postavljen nikakav imperativ osvajanja medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon OI u profesionalne vode

"Ne može ti nitko postaviti nikome imperativ jer to je tako jako turnir da se unaprijed ne može ništa znati. Ja sam sam sebi postavio neke ciljeve i idem prema tome, napraviti ću sve da ih ostvarim", objašnjava hrvatski boksač.

Nakon Olimpijskih igara Hrgović vjerojatno prelazi u profesionalce. Još prije je govorio kako bi se to moglo dogoditi nakon Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije još to sto posto sigurno, ali recimo 90 posto da ću prijeću u profesionalce nakon Olimpijskih igara. Imam nekoliko ponuda od jakih promotora. Sad pregovaramo s njima, radimo na tome pa ćemo vidjeti što će biti", završio je Hrgović.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo