HRGOVIĆ IMA ZACRTAN PUT: / 'Cilj je osvojiti sve titule, ali postoji još nešto čemu se u boksu nadam'

Image
Foto: AFP

Na najbolji mogući način započela je profesionalna karijera hrvatskog boksača Filipa Hrgovića u kategoriji teškaša. Karijera koja će, nada se on sam, biti okrunjena svim titulama.

6.11.2017.
11:28
AFP
VOYO logo

Nakon što je u svom profesionalnom debiju nakon samo minute i pol na tlo poslao Brazilca Raphaela Zumbana, u drugom je meču na samom isteku prve runde razornim desnim krošeom nokautirao Čeha Pavela Šoura.

"Mislim da kreće jedna lijepa sportska priča, nadam se sa sretnim završetkom. Oko sebe imam veliki tim ljudi koji se brine o meni i na raspolaganju su mi od 0 do 24. Trenutno mogu misliti samo na trening i na boks i u miru se pripremati za mečeve. To je oduvijek bio moj cilj, posvetiti se samo boksu", kazao je za HRTHrgović pred kojim je kraća stanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preciznije, novu bi borbu trebao imati početkom siječnja sljedeće godine. O suparniku koji slijedi kaže:

Image
Image

"Bit će zahtjevniji od prva dva protivnika. Prvi je protivnik bio oko 200. mjesta na svijetu, drugi oko 150., a treći će biti između 50. i 100. mjesta na ljestvici, što je jedan jako ozbiljan rang. Imao sam jako dobre pripreme za prva dva meča i jako dobro ću se pripremiti za sljedeći. Za svaki meč se spremam kao da se borim za svjetsku titulu", naglasio je hrvatski teškaš koji je prema vlastitom priznanju u ovom trenutku spreman za osam rundi protiv bilo koga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je san osvojiti sve titule, od jedne ćemo morati početi. Kakvo je trenutno stanje s titulama, prvo bih se borio s Josephom Parkerom koji drži WBO pojas. Njega sam pobijedio u amaterskom boksu. Mislim da bi to bio sjajan početak osvajanja svih titula. Iskreno, ne razmišljam baš tako daleko. Znam da ću se kad-tad boriti za titulu, a tko zna tko će tada biti. Možda će biti novi prvaci ili će netko držati sve titule", kazuje Hrgović i zaključuje:

"Osim osvajanja titula, ima još jedan cilj. Olimpijsko zlato neostvaren je san. Posebno sam vodio pregovore s promotorom da mi dozvoli nastup na Olimpijskim igrama. Na što je on pristao. Ako sve bude kako treba i ako ne budem imao dogovoreni meč u to vrijeme, nadam se osvajanju olimpijskog zlata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo