SRUŠENI SNOVI: / 'Još sam tužniji kad sam saznao zašto je borba protiv Cro Copa otkazana'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Doping suspenzija jedna je od najaktualnijih svjetskih borilačkih tema u posljednjih 24 sata. Priča oko legendarnog hrvatskog borca puni naslovnice medija proteklih dana.

13.11.2015.
20:18
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Hamilton je relativno slabo poznati borac, no njegove kvalitete nisu upitne. On to zna i sam, jako vjeruje u sebe i čitavo ovo vrijeme bio je strpljiv u čekao meč s kojim se može dići u visine i podići na UFC-ovoj ljestvici teškaša. I onda, prilika je konačno došla. Borba s legendom MMA, Mirkom Filipovićem. Hamilton jako cijeni Cro Copa, za njega je on velikan.

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Javio se Mirko Filipović i sve priznao

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Javio se Mirko Filipović i sve priznao

Međutim, uslijedio je šok. Američka andidopinška agencija obavijestila je Mirka i UFC da je privremeno suspendiran zbog mogućeg kršenja antidopinških propisa. Nakon toga, oglasio se i sam Mirko Filipović kazavši kako "kako ovo prozivanje i suspenzije stvarno nemaju smisla". Uz to, i sam je priznao da je uzimao hormon rasta koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao da je uzimao hormon rasta

"Kad su počeli problemi sa ramenom,obzirom da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvne plazme koju sam dobijao direktno u rame, a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi brzeg zacjeljivanja. Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji sa krvnom plazmom. Nažalost jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon 6 dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu", kazao je Mirko.

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Mirko Filipović

Hamiltona je čitava situacija jako razočarala. Dvoboj je otkazan i mjesto uloge koju donedavno nije mogao niti sanjati, Hamilton je dva tjedna prije ulaska u oktogon ostao bez borbe. Nadao se da će mu UFC dovesti nekog drugog umjesto Filipovića, ali prema posljednjoj praksi elitna promocija to više ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani Hamilton

"Već sam bio beskrajno razočaran kada je Cro Cop javno obznanio da otkazuje meč i da je ozlijeđen. No, sada kada sam čuo da je pravi razlog otkazivanja zapravo to što je koristio nedopuštena sredstva, to čitavu priču za mene čini još tužnijom i još gorom", rekao je Hamilton koji je i sam informacije saznao preko društvenih medija, piše Fight site.

"Tek sam sinoć ovo saznao i to preko nekih socijalnih mreža", otkriva Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč u Koreji mu je propao. To je sada sigurno...

"Razočaran sam, no nadam se da će mi UFC to što prije nadoknaditi i da ću se ući i oktogon što je prije moguće. Stvarno mi nije bitno protiv koga, neka mi daju bilo koga", zaključuje američki UFC borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo