SJAJAN POČETAK

DEBI ZA PAMĆENJE: Hrvatski olimpijac u prvoj profesionalnoj borbi poslao Srbina na pod za manje od minute

Manje od minute trajao je prvi profesionalni nastup hrvatskog boksačkog olimpijca Hrvoja Sepa. Na borilačkoj priredbi Final Fight Championship 29 u ljubljanskoj dvorani Tivoli 31-godišnji poluteškaš BK Leonardo u prvoj rundi nokautirao je Milana Petrovića iz Srbije.

“Fantastičan je osjećaj ponovno se naći u ringu nakon osam mjeseci stanke. Uživao sam u svakom trenutku svog premijernog profesionalnog meča. Sad sam siguran da sam na dobrom putu i da su preda mnom lijepi sportski trenuci”, rekao je Sep nakon subotnjeg nastupa u Ljubljani.

HRVATSKI BOKSAČ DEBITIRA KAO PROFESIONALAC: ‘Želim postati svjetski prvak’

‘Mogao je izdržati dulje’

Sep je krenuo žestoko od prve sekunde i brzo je suparnika natjerao na defenzivu. Nakon 40-ak sekundi odličnim desnim krošeom natjerao je Petrovića na uzmak. Činilo se da mu treba samo malo predaha, no Sepov suparnik ostao je na koljenima dok sudac nije izbrojao do deset.

“Žao mi je što moj suparnik nije pokazao više hrabrosti. Znam da nije imao dovoljno vremena za adekvatne pripreme, ali siguran sam da je mogao izdržati barem rundu ili dvije. Iako je borba bila vrlo kratka, nadam se da su moji navijači zadovoljni”, rekao je Sep o Petroviću koji je pristao nastupiti u Tivoliju umjesto ozlijeđenog Siniše Kondića.

Sljedeći nastup u lipnju

Zagrepčanin slavonskih korijena dobro se snašao u društvu profesionalaca slobodne borbe i kick-boxinga koji su redovno na programu Final Fight Championshipa pa je izvjesno da ovo nije njegov posljednji nastup pod okriljem najbolje i najveće hrvatske borilačke promocije.

Sljedeći Sepov nastup može se očekivati u lipnju u Francuskoj, a krajem godine u planu su mečevi u SAD-u i Australiji. S obzirom na njegovo dosadašnje iskustvo, 70-ak amaterskih mečeva i 30 nastupa u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), Hrvoje bi ubrzo mogao boksati i mečeve od osam rundi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr