CRO COP NIJE JEDINI: / Borilački svijet potresa novi dopinški skandal

Image
Foto: AFP, Alex Trautwig
Image
Foto: AFP, Alex Trautwig

Novi dopinški skandal potresao je svijet sporta. Brazilska zvijezda u mješovitim borilačkim vještinama (MMA) Lyoto Machida novo je ime na popisu korisnika zabranjenih sredstava.

14.4.2016.
18:17
AFP, Alex Trautwig
VOYO logo

Machida je priznao da je koristio nedopuštenu supstancu, uz objašnjenje kako nije znao da je sporno sredstvo nedozvoljeno i izvan natjecanja. Bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji trebao se u subotu boriti protiv Dana Hendersona u Tampi, ali je meč otkazan.

Steroidni hormon u organizmu

"Američke antidopinška agencija (USADA) obavijestila nas je da je Lyoto Machida koristio nedozvoljenu supstancu, što je pokazao test koji je obavljen prošli tjedan. Machida je sve priznao i rekao kako nije bio upućen u situaciju, odnosno da nije znao da uzima supstancu koja je zabranjena i u razdoblju izvan natjecanja", stoji u priopćenju UFC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Machidinom je organizmu pronađen steroidni hormon DHEA koji se na popisu zabranjenih nalazi od početka ove godine. Njegov nesuđeni suparnik Henderson nije pokazao nimalo razumijevanja za Brazilčeve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Cro Cop pod suspenzijom

"Komad gov**. Bez respekta", napisao je Henderson na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Machida je samo posljednja UFC-ova zvijezda u nizu upletena u dopinški skandal. Na crnoj listi su se provlačila imena poput Josha Barnetta, Wanderleija Silve, Alistaira Overeema, a dvogodišnju suspenziju trenutno odrađuje i naš Mirko Filipović koji je u studenom prošle godine priznao uzimanje hormona rasta. Tvrdio je da je spomenutu supstancu uzeo kako bi zaliječio ozljedu ramena, ali USADA nije imala milosti. Cro Cop je netom prije suspenzije objavio da odlazi u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo