CRO COP ISKRENO I OTVORENO: / Legendarni hrvatski borac pričao o suspenziji, Fjodoru i povratku u ring

Image

O povratku borilačkom sportu i razlozima za izlazak iz 'mirovine' progovorio je Mirko Filipović u razgovoru s Arielom Helwaniem u njegovom showu MMA Hour, prenosi fightsite.hr.

9.8.2016.
11:16
VOYO logo

"Jednom borac, uvijek borac. Odlučio sam prihvatiti izazov i vidjeti koliko mogu. Sa Sakakibarom sam se vidio prije dvije godine, našli smo se na večeri i on mi je pričao o tome kako misli pokrenuti novu promociju. No, ja sam tada već imao potpisan ugovor s UFC-om, pa je na tome ostalo. Sad mi se ponovno javio, dao mi je ponudu, a ja sam zatražio vremena da se konzultiram s timom i obitelji. Nakon toga sam odlučio prihvatiti to", kazao je Filipović koji se nije htio vraćati na vrijeme provedeno u UFC-u, odnosno odlazak nakon suspenzije koju mu je dodijelila USADA nakon priznanja da je koristio hormon rasta.

'Nije bilo pravedno'

"Proveo sam sjajno vrijeme u UFC-u i žao mi je što se dogodilo to sve s USADA-om, no to je sada iza mene i ne želim se vraćati na to. Dosta o prošlosti, sada želim gledati u budućnost i ono što me očekuje. Suspendirali su me na dvije godine, iako je test bio čist. To nema nikakvog smisla, posebno jer znamo da su neki borci koji su nastupali pod dopingom dobili manje ili iste kazne. A ti borci su znači nastupili pod utjecajem zabranjenih sredstava i bili su plaćeni. To je kao da se ti i ja susretnemo u zatvoru, ti si čovjeka udarao, ja ubio, a da smo dobili istu kaznu. Nakon toga su mi ponudili manju kaznu ukoliko cinkam nekog drugog borca, mislim da je to ispod svake razine. Ako sam kriv, kaznite me, ali mi nemojte dolaziti s takvim ponudama. No, nemojmo više o tome. Jednostavno, to nije bilo pravedno ni na koji način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O povratku i pripremama je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovor je potpisan samo za ovaj Grand Prix i nisam siguran hoću li se nakon toga ikad više moći boriti. Probat ću pa ćemo vidjeti, no ne želim svoje zdravlje stavljati na kocku. Nije tu stvar ozljeda koje se mogu dogoditi, nego ozljeda koje već imam. Operiran sam devet puta, koljena su mi već neko vrijeme u lošem stanju i moram se paziti. Počeo sam sa završnim pripremama u trajanju od šest tjedana i nakon što sam odradio rundu od deset minuta nije bilo lako. To sam napravio prvi puta nakon dugo godina i bilo je teško, moram priznati. No, prva runda traje deset minuta, takvo je pravilo u Rizinu i nakon treninga sam bio sretan. Fizički je osjećam jako dobro, a i kondicija je u dobrom stanju jer ja neprestano treniram. Čak i kad sam ozlijeđen treniram ono za što mi ne treba dio tijela koji je ozlijeđen. Moje tijelo i kondiciju cijelo vrijeme držim u zadovoljavajućem stanju jer je to moj stil života."

Image
MIROVINA JE GOTOVA, NE SMETA NITI SUSPENZIJA: /

Objavljeno da se Mirko Filipović Cro Cop vraća u ring!

Image
MIROVINA JE GOTOVA, NE SMETA NITI SUSPENZIJA: /

Objavljeno da se Mirko Filipović Cro Cop vraća u ring!

'Važno je ostati bez ozljeda'

I dobro je da je tako jer ga na Grand Prixu čeka iznimno zahtjevan ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko pobijedim prvu borbu, mogle bi me čekati još tri borbe. Prvo me sad čeka prvi krug, nakon toga je četvrtfinale na rasporedu 29. prosinca, a 31. prosinca su polufinale i finale. Nikad nisam sudjelovao u ovakvom sustavu, gdje će u četvrtfinalu biti najvažnije ostati čist od ozljeda. Puno je lakše odraditi tri borbe u jednoj večeri nego boriti se dva dana nakon prve borbe. Adrenalin tada pomaže da ti možebitne ozljede ostanu u drugom planu, jer kad nešto ozlijediš puno te jače boli nakon deset sati ili 24 sata, nego nakon dva sata."

Tko će mu biti suparnik u prvoj borbi i dalje je nepoznanica. Premda se mnogi nadaju da će to biti Fjodor Jemljenjanenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan nije mogao odbiti

"O svom protivniku ne znam još ništa, spominjali su mi par imena no još ništa ne znam. No, sigurno je kako to neće biti Fjodor. Objavljen je poster sa mnom i s Fedorom, no to je samo reklama. Nisam siguran hoće li uopće nastupiti na turniru, osobno ne vjerujem u to. Ja bih osobno volio da on nastupi, no sumnjam da će se to dogoditi."

Dodao je Cro Cop da se ne osjeća kao 42-godišnjak, da i dalje voli treninge i zaključio priču o povratku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rizik je, ali smanjit ću ga kvalitetnim treninzima. Odlazim pokušati osvojiti taj turnir i bit ću najsretnija osoba na svijetu ako to uspijem. Da nisam dobio poziv Rizina, ostao bih u mirovini. Mnogi su me zvali, pa sam ih odbio, ali Japan je Japan. To je moja druga domovina!"

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo