BOKSAČKI SVIJET STREPI ZBOG 'ISTINE': / Talentirani američki boksač debitirao brutalnim nokautom

Image
Foto: AFP, Sarah Crabill

Bivši boksač, neporaženi svjetski prvak sa skorom 49-0 (26 nokauta) Floyd Mayweather uživa u zasluženoj mirovini, ali i prati što se događa u svijetu boksa.

19.4.2016.
11:51
AFP, Sarah Crabill
VOYO logo

Najbogatiji sportaš svijeta nedavno je naveliko pričao o boksaču za kojeg vjeruje da će biti buduća boksačka zvijezda.

"Errol Spence Jr. je čovjek koji će uskoro podići mnogo buke u svijetu boksa, i to jako, jako skoro", otkrio je "Money" za Boxing news. Niti dva mjeseca nakon tih riječi, Errol Spence je pokazao zašto ga Mayweather toliko hvali. Spence je proteklog vikenda, točnije u subotu, imao debi na velikoj sceni protiv čvrstog i izdržljivog Chrisa Algierija u Barclays centru u New Yorku i oduševio, pokazavši zašto dijeli nadimak s legendom Boston Celticsa Paulom Pierceom ("Istina").

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ELSA
Image
Foto: AFP, ELSA

Demolirao Algierija

Spence (skor 20-0, 17 nokauta) u pet je rundi demolirao Algierija skor (21-3, 8 nokauta), boksača koji je praktički s jednim okom svladao sibirskog RockyjaRuslana Provodnikova, te izdržao 12 rundi s Amirom Khanom i Mannyjem Pacquiaom.

Image
Foto: AFP, ELSA
Image
Foto: AFP, ELSA

U meču protiv slavnog Filipinca, još uvijek najdominantnijeg boksača velter kategorije, Algieri je padao čak šest puta, ali je svejedno dočekao posljednji gong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rušio ga dva puta

Spence je Algerija prvi put rušio u četvrtoj rundi, što je ovaj uspio preživjeti. No ne i drugo rušenje. Spence je plasirao Algeriju dva lijeva krošea u petoj rundi koja su ga poslala na pod. Nakon drugog, sudac nije ni krenuo s brojanjem već je opravdano prekinuo borbu. Bila je to sjajna boksačka predstava Spencea koji je impresionirao svojim boksom i potvrdio ogromni potencijal koji ga krasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kell Brook zna koliko je sati. Moramo ući u ring i boriti se", kazao je Spence i poslao poruku neporaženom svjetskom prvaku po IBF verziji, Britancu Kelliju Brooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo