KLJUČNI ČOVJEK STRUČNOG STOŽERA: / Ovo je čovjek koji se brine da se Kaubojima ne događaju crne rupe

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija u utorak navečer sa Španjolskom se bori za mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

24.1.2017.
20:00
VOYO logo

Jedan od ljudi koji za pripreme Kauboja ima poseban značaj je i Igor Čerenšek. Izbornik Željko Babić priključio je ovog psihologa svom timu u trenutku kada je odlučio ostati na klupi reprezentacije. Njegova uloga je između ostalog pomoći rukometašima da se nose sa stresom koje donose utakmice.

"Kako turnir napreduje pritisak je sve veći i veći i treba im netko tko im može doista pomoći, dati uputu, tehniku da se nose sa stresom koji je vrlo realan i svakom se događa", rekao je Černešek u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisustvuje on i svakom treningu reprezentacije, a trudi im se i pomoći da im se ne događaju 'crne rupe', trenuci pada koncentracije koje suparnici redovito iskorištavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bude i samo razgovora, ritual igrača je da popričaju samnom. Konkretan dio podrazumijeva relaksacijske tehnike upravljanja emocijama da vrate fokus u ključnom trenutku", dodaje te otkriva na što posebno upozorava igrače.

"Svakako je moj savjet da ne prate društvene mreže i medije nego da se fokusiraju. Mediji rade svoj posao, prate njih i to je smjer u kojem bih ja volio da to sve ide", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će njegovi savjeti upaliti te da će rukometaši uspješno zaobići sljedeću prepreku i izboriti susret s Norveškom u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo