Kasno buđenje Srbije - 2:1 za Belgiju (VIDEO)

Poraz “orlova” za oproštaj od Mundijala

7.6.2013.
22:39
VOYO logo

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je i teorijsku šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pošto je u Briselu poražena od Belgije rezultatom 2:1 (1:0).

Strelci za Belgijance bili su De Brujne u 13. i Felaini u 60. minutu, dok je Kolarov postigao jedini pogodak za našu selekciju u 87. minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Orlovi" su posle sedam kola ostali na trećem mestu A grupe sa samo sedam bodova, čak 12 manje od današnjeg rivala, koji je sada na prvoj poziciji, najviše zahvaljujući neočekivanom porazu Hrvata od Škotske.

Selektor Siniša Mihajlović izveo je očekivani tim, pa su na teren stadiona "Kralj Boduen" istrčali: Stojković, Ivanović, Subotić, Biševac, Kolarov, Fejsa, Milivojević, Basta, Marković, Tadić i Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko minuta kasnije usledila je nova odlična prilika za Belgiju. Iako je gol Srbije ostao nebranjen, Benteke se spetljao i pobegla mu je lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prvog poluvrmena "orlovi" su u dva navrata pripretili domaćinu, ali pokušaji Ivanovića i Markovića nisu bili dovoljno opasni za čuvara mreže Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 60. minutu duplirana je prednost domaćina posle sumnjivog gola Felainija, pošto se stekao utisak da je vezista Belgije u vazdušnom duelu odgurnuo kapitena "orlova" Ivanovića.

Prava je sreća da Benteke protiv Srbije nije imao svoje veče. Potpuno je neverovatno kako se napadač Aston Vile propisno izblamirao u 68. minutu, pošto se spetljao u idealnoj šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija - Srbija 2:1 (1:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strelci: De Brujne u 13. minutu, a Felaini u 59. za Belgiju, Kolarov u 87. za Srbiju

Brisel - Stadion: Kralj Boduen; Gledalaca: 45.844 Sudija: Stefan Lanoj; Žuti kartoni: Mitrović, Biševac (Srbija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Van Bujten, Kompani, Vertongen, Vicel, De Brujne (od 82. Lukaku), Felaini (od 71. Dembele), Benteke, Miralas (od 65. Azar), Čadli

Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Fejsa, Milivojević (od 69. Petrović), Tadić, Basta, Marković, Mitrović (od 69. Šćepović)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo