KAKVA PROMOCIJA: / Sliku iz Hrvatske vidjet će 150 milijuna kućanstava!

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatski tenisači Mate Delić i Toni Androić dobili su pozivnice organizatora za nastup na ovogodišnjem, 26. izdanju ATP turnira u Umagu, koji će se održati sljeeećeg tjedna.

14.7.2015.
14:23
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Kaštelanin Delić postaje sve važnija karika hrvatske Davis Cup reprezentacije. Igrač je koji je svoje najbolje rezultate ostvario na zemljanoj podlozi, a s 22 godine je nakon Borne Ćorića najmlađi od hrvatskih igrača koji se nalaze među 500 najboljih tenisača svijeta. Androić (24) prvi puta dobiva pozivnicu za glavni turnir u Umagu. Na ATP turniru u Zagrebu ove godine namučio je bivšeg finalista Australian Opena Marcosa Baghdatisa, a to će mu iskustvo sigurno pomoći i na Konzum Croatia Openu. Toni je i obiteljski vezan uz Umag u kojem je proveo dobar dio djetinjstva pa će ga i lokalni navijači imati poseban razlog podržati.

Listu tenisača predvodi jedan od najvećih zabavljača današnjeg tenisa Gael Monfils. Francuz se vraća u Istru dvije godine nakon sjajnih nastupa koji se još uvijek pamte, posebno njegov polufinale s Fabijem Fogninijem, Talijanom koji će na našem turniru igrati i osmu godinu u nizu. Hrvatski tenis predvodi Borna Ćorić koji je prošle godine oduševio prvim pobjedama na ATP Touru upravo u Umagu, a sada se vraća kao 37. igrač svijeta i jedini tinejdžer u Top 50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika na svim kontinentima

Uz njega je i drugi član mlađe garde, tri godine stariji Dominic Thiem, Austrijanac koji je danas među 30 najboljih igrača svijeta. Uz ovogodišnje pobjednike nad Murrayjem (Ćorić) i Nadalom (Fognini), u Umag dolazi i igrač koji je svladao trećeg člana velike četvorke: Andreas Seppi, pobjednik nad Rogerom Federerom na Australian Openu. Uz njega, na turnir nam dolazi još jedan prekaljeni majstor, Nijemac Philipp Kohlschreiber kojem će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru, ali i niz drugih odličnih tenisača: Španjolci Bautista Agut, Andujar, Granollers, Česi Rosol i Vesely, Slovak Kližan, Rus Južnij...

Image
Foto: PIXSELL, Duško Marušić
Image
Foto: PIXSELL, Duško Marušić

"Konkurencija je u Umagu ponovno izuzetno jaka, čemu se jako veselim jer ovo mi je najdraži turnir s kojim ću zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru sigurno ostati vezan cijelu karijeru. Iza mene je jako dobra godina, odlično se osjećam i vjerujem da mogu daleko u turniru, uz malo sreće i dosta potpore umaške publike", poručio je Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su na konferenciji za medije održanoj u utorak najavili kako će globalna vidljivost turnira ove godine biti veća nego ikada. Televizijske postaje iz najmanje 134 zemlje svijeta prenijet će sliku do više od 150 milijuna kućanstava, a turnir će prvi put pratiti i najgledanija svjetska televizija, američki CNN. Interes svjetskih medija za ovaj turnir već je sada premašio prošlogodišnji, budući da je slika s jubilarnog 25. izdanja turnira lani stigla do 122 zemlje. S obzirom da se program CNN-a emitira u više od 200 zemalja svijeta, slika iz Umaga sigurno će dosegnuti sve kontinente svijeta, što je nemjerljiva promocija za hrvatski turizam.

Dvije ekshibicije

"Ove smo godine uložili dodatne napore u još veću međunarodnu promociju i gledanost ATP turnira u Umagu. Drago mi je da se trud isplatio i da ćemo uz pomoć nekoliko stotina akreditiranih novinara, više od 20 svjetskih TV postaja i globalnog diva kao što je CNN moći cijelom svijetu predstaviti ono što nude Umag, Istra i Hrvatska i tako pridonijeti daljnjem razvoju našeg turizma", rekao je Ronald Korotaj, direktor Istraturista, vlasnika licence umaškog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz natjecateljski dio turnira, gledatelji će ove godine imati priliku uživati u čak dva ekshibicijska meča. Prvim će turnir otvoriti u subotu, 18. srpnja, Goran Ivanišević i prijatelji, među kojima će biti Borna Ćorić, ali i neke od najvećih zvijezda hrvatskog sporta uopće. Nakon ekshibicije, program povodom svečanog otvorenja turnira seli se u Dance Arenu gdje će posjetitelji moći uživati u nastupu regionalne pjevačke zvijezde Željka Joksimovića kojem je ovo prvi put da nastupa na ovako velikoj sportskoj manifestaciji. Druga ekshibicija podsjetit će ljubitelje tenisa na najblistavije trenutke umaškog turnira, jer se na teren vraća peterostruki pobjednik, "kralj Umaga" Carlos Moya, koji će u srijedu, 22. srpnja, odigrati egzibiciju s Magnusom Normanom, pobjednikom iz 1999. Najavljen je dolazak i svjetski poznatog DJ-a Boba Sinclara koji priprema provod za pamćenje, a nastupit će nakon meča Moya - Norman. Posjetitelje turnira očekuje i koncert grupe S.A.R.S. u utorak 21. srpnja, u četvrtak, 23. srpnja na rasporedu je već tradicionalni izbor za Miss hostesa uz atraktivni Salsa party, a u petak, 24. srpnja publiku će rasplestati DJ Christian Marchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo