KAKO ĆE NOGOMET IZGLEDATI ZA 1000 GODINA: / Hrvatska će dvaput igrati u finalu SP-a!

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Jedan Englez je imao poprilično viška vremena i simulirao je igricu Football Manager za narednih 1000 sezona. Evo kako je računalna igrica prognozirala nogometni svijet.

4.8.2015.
6:30
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Vjerojatno ne postoji dječak koji tijekom odrastanja posljednjih 20-ak godina nije zaigrao Football Manager. Računalna simulacija vođenja nogometnog kluba stigla je do nevjerojatne razine realnosti, tako da mnogi klubovi čak i angažiraju igrače zahvaljući procjenama igrice. Više od 1300 skauta radi na ocjenama kvalitete igrača, a njeno korištenje pomagalo je čak i klubovima u Premiershipu.

Messi i Ronaldo nedodirljivi

Što će se dogoditi u svijetu nogometa za 1000 godina možemo nagađati zahvaljući igrici, a jedan Englez je potrošio 60 dana života kako bi pratio simulaciju svijeta nogometa u narednom tisućljeću. Vijesti su odlične za Ronalda i Messija, njihove rekorde u Ligi prvaka - 17 Ronaldovih golova u jednoj sezoni, te Messijevih pet golova Bayeru iz 2012. godine nitko nije dohvatio. Realovci će također slaviti - kroz tisuću godina dohvatiti će ukupno 10 decima, ukupno će osvojiti 108 Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se transfera tiče, najskuplji igrač bit će stanoviti Jeremy Lannoy, Coventry će 2044. godine za njega platiti 127 milijuna dolara Lyonu i taj iznos nitko neće dostići narednih 971 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači najvećih engleskih klubova neće biti presretni. Vodeći klubovi će izgubiti primat, najbolji engleski klub postat će Sheffield United (167 naslova), a uz rame njima bit će Burnley (138. puta prvak). Manchester United će posrnuti, odigrat će samo 358 sezona u Premiershipu i otploviti u niže divizije, ali dobra vijest za sve navijače Tottenhama je da će uspjeti doći do naslova barem u igrici. Osvojit će Premiership, ali samo pet puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se hrvatskih klubova i igrača tiče, informacija nema, možda Dinamo čak i uspije prezimiti u Europi ali imamo podatke o reprezentacijama. Vatreni su u ovoj simulaciji kroz tisućljeće dvaput igrali u finalu Svjetskih prvenstva i - nažalost izgubili. Četiri puta su ponovili uspjeh iz 1998. godine i osvojili broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo