KAKAV NEVJEROJATAN PEH! / Cibona bila na pragu senzacije u Europi, a onda se glavni igrač spotaknuo...

Image
21.3.2017.
22:54
VOYO logo

Drugoplasirana momčad francuskog prvenstva bolje je započela utakmicu i nakon prve četvrtine imala pet koševa prednosti (21-16) čime je Chalon nadoknadio dva poena zaostatka iz prve utakmice u kojoj je Cibona slavila sa 87-85. No, momčad hrvatskog doprvaka u drugoj je četvrtini čvrstom obranom te odličnim napadačkim dionicama Luke Žorića i Scotta Reynoldsa preokrenula rezultat i na poluvrijeme otišla s vodstvom 39-36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali i devet poena razlike

Mulaomerovićevi izabranici su dobru igru iz druge četvrtine prenijeli i u prvih osam minuta treće, kada je Cibona s dvije uzastopne trice Nebojše Joksimovića stigla do najveće prednosti 60-51. No, ukupnih 11 koševa viška na njihovoj strani kao da su previše opustili "cibose" pa je domaća momčad do kraja treće dionice serijom 8-0 smanjila prednost Zagrepčana na minimalnih 60-59.

U 32. minuti Cibona je imala pet koševa viška (64-59), ali su se kod Chalona razigrali John Roberson i Cameron Clark nakon čijeg koša su Francuzi u 38. minuti poveli 77-71. Nakon dva promašena bacanja Luke Žorića, a pogođenih od Clarka, Chalon je stigao do +8 dvije minute prije kraja i činilo se da Ciboni povratka nema. No, brzim koševima Reynolda i Žorića Cibona je za 20 sekundi došla opet na dostižnih 75-79. Clark je opet ubacio dva bacanja za 81-75, a Joksimović pogodio tricu 40 sekundi prije kraja i doveo Cibonu na dva koša od polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reynolds se spotaknuo

Dobro odigranom obranom "vukovi" su izborili napad za prolaz, ali se u njemu Reynolds spotaknuo u prodoru na koš te je hrvatski doprvak ostao bez polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač Cibone bio je Luka Žorić sa 25 koševa i sedam skokova. Reynolds je ubacio 15 poena i podijelio 11 asistencija. Željko Šakić je postigao 12, a Nebojša Joksimović 11 koševa. Cibona je izgubila bitku u skoku (27-39) i nije na najbolji način iskoristila pad u igri domaćih u trećoj četvrtini. Najzaslužniji za pobjedu Chalona bili su Clark sa 26 koševa i osam skokova te Roberson sa 17 poena i sedam asistencija.

U polufinalu na Gjergjin Oostende

Francuzi će u polufinalu za suparnika imati belgijski Oostende kojeg vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja. Belgijci će biti domaćini u prvoj utakmici koja je na rasporedu u srijedu, 29. ožujka, a uzvrat će biti odigran u Chalonu 5. travnja. Momčad koja u ta dva dvoboja postigne više koševa probit će se u finale FIBA Europa kupa. U drugom polufinalu igrat će francuski Nanterre 92 i njemački Telekom Baskets iz Bonna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo