KAD KOPAČKE POSTANU ORUŽJE: / Namjerno i brutalno ozlijedio suparnika, sad mora u zatvor!

Image

Nogomet ponekad zna biti iznimno opasna i brutalna igra, pogotoko kad kramponi na kopačkama postanu oružje protiv suparnika na terenu.

4.10.2015.
9:15
VOYO logo

S dvije noge, kao da se radi o skoku u dalj, Kerr je "sletio" nesretnom Stuartu Parsonsu na nogu i slomio je. Ozlijeđeni igrač je u 30. godini morao završiti karijeru, a u bolnici su mu ugrađeni metalne šipke i vijci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijedio ga, a onda još i vrijeđao

Kao da mu nije bilo dosta što je onesposobio suparnika, pobješnjeli nogometaš se nagnuo nad ozlijeđenog igrača koji se previjao od bolova i poručio mu: "Ovo sam napravio zbog tebe!". Jasno je da takvim psihopatima nije mjesto na sportskom terenu.

Svojedobno je isto učinio i Roy Keane. Igrač Manchester Uniteda je namjerno, a kasnije je to i priznao u svojoj autobiografiji, ozlijedio Alf-Inge Haalanda, koji je tada nastupao za gradskog suparnika Manchester City i brutalnim startom okončao mu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nikad nisam vidio takvu agresiju na nogometnom terenu'

Nasilni Kerr je igrao za pub momčad Longsight, dok je njegova žrtva igrala na sastav Emigration. Brutalni napad dogodio se već u 2. minuti utakmice na AFC Gold kupu. U svom izvještaju sudac je napisao kako nikad u karijeri nije vidio "takvu agresiju na nogometnom terenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerr je uhićen nekoliko tjedana nakon napada, a optužen je za napad s namjerom, što je teži prekršaj od onog koji je Kerr priznao, za nenamjerno ozlijeđivanje.

"Moj klijent prihvaća da je napao Parsonsa, ali nije istina kako je na teren izašao s idejom da nekog ozlijedi. Nogomet je dio njegovog života, a ovaj incident je imao veliki utjecaj na njega", kazao je odvjetnik Andrew Scott u obranu svog klijenta Nathaniela Kerra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Ovo je izravni napad na suparničkog igrača

No, sudac Stuart Driver iz oblasti Greater Manchester nije imao razumijevanja za takvo ponašanje, već je Kerra poslao u zatvor.

"Ovo nije bila zakašnjeli ili krivi start na nogometnoj utakmici. Ovdje se radi o izravnom napadu u kojemu je jedan igrač letio zrakom i namjerno, s dvije noge, teško ozlijedio suparnika. Ta je ozljeda katastrofalno utjecala na kvalitetu života oštećenog. On je sam sebi poslodavac i više ne može raditi posao od kojeg je živio. Suigrači su skupljali novac za njegov oporavak. Činjenica da je Kerr nakon starta vrijeđao Parsonsa, nazivajući ga kukavicom, pokazuje da nimalo ne žali zbog svog postupka. Takve stvari ovo društvo neće tolerirati", kazao je sudac u obrazloženju kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretni Parsons i dalje osjeća posljedice krvničkog starta, a pitanje je hoće li se ikad potpuno oporaviti.

"Život kakav sam dosad poznavao mi je uništen. Trebali su mi mjeseci rehabilitacije ga bih uopće stao na nogu. I još sam daleko od stanja koje bih mogao nazvati zdravim", kazao je nesretni nogometaš koji je prije incidenta radio kao perač prozora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo