JEDAN KRIV, DRUGI NIJE: / Rožić osuđen na 10 mjeseci zatvora, Buljan oslobođen

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
31.7.2015.
17:06
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Bivši direktor Hajduka Vedran Rožić osuđen je na 10 mjeseci zatvora, nepravomoćno je presudio Županijski sud u Splitu. Rožić će zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju morati u državni proračun uplatiti, u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude i 365.000 eura.

Kazna Rožiću je djelomično uvjetna, jer ostatak od godinu dana vremenske kazne neće odslužiti ukoliko u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Rožić kriv i za pozajmicu od 250.000 kuna

Rožić je kriv i za pozajmicu od 250.000 kuna dvjema privatnim tvrtkama koje nisu vratile novac, ali je bivši direktor, s pokojnim Bartulom Kalebom, tadašnjim financijskim direktorom Hajduak, izdao potvrdu da je sve vraćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ostala djela na suđenju koje je trajalo tri godine, Rožić je oslobođen, kao i bivši sportski direktor Hajduka Ivan Buljan. On je optužen da u deviznu blagajnu nije položio sedam milijuna kuna podignutih s računa iz austrijske banke BAWAG.

Iz 'crnih' fondova 2,3 milijuna kuna

Nadalje, igrači su kao samostalni obrtnici, a ne klub, trebali platiti porez za dohodak, a riječ je o 30 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza, stoga je sudac oslobodio Rožića te točke optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktora Hajduka teretilo se za korištenje 2,3 milijuna kuna iz "crnih" deviznih fondova kluba, no ta točka optužnice također je pala na sudu.

Rožić je najavio žalbu, jer je, smatra, klubu ostalo milijun tadašnjih DEM više nego što je trebalo. Buljan je kazao kako je očekivao da će biti oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo