JAVIO SE I SEPP BLATTER / 'Pozdravljamo istragu američkih i švicarskih vlasti'

Image
Foto: AFP
27.5.2015.
22:21
AFP
VOYO logo

"Pozdravljamo istragu američkih i švicarskih vlasti i nadamo se da će nam to pomoći da usvojimo mjere koje će iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa. Također, Etički odbor Fife privremeno je suspendirao sve one koji su povezani sa ovom aferom", priopćio je u srijedu Blatter.

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Među uhićenima su dvojica dopredsjednika FIFA-e, Jeffrey Webb s Kajmanskih otoka i Eugenio Figueredo iz Urugvaja. I ostala petorica uhićenih po nalogu ministarstva pravosuđa SAD-a su s američkog kontinenta. Pritvoren je član Izvršnoga odbora FIFA-E Eduardo Li iz Kostarike, djelatnik FIFA Julio Rocha iz Nikaragve, ataše predsjednika CONCACAF-a Costas Takkas s Kajmanskih otoka, nekdašnji dopredsjednik FIFE Jack Warner iz Trinidada i Tobaga, te predsjednik Brazilskoga nogometna saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je pokrenula ovu akciju uhićenja

"Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače te FIFA-u. Za ovakve prijevare nema mjesta u nogometu i oni koji su u to uključeni bit će izbačeni iz nogometa. Današnja akcija koju je proveo ured Glavnog tužitelja Švicarske pokrenuta je kada je FIFA krajem prošle godine predala dokumente švicarskim vlastima. Fifa će nastaviti surađivati sa odgovornim vlastima, ali i unutar same Fifine organizacije da se iskorijene ovakve radnje, te da povratimo vaše povjerenje i osiguramo da u nogometu više ne bude nezakonitih radnji", ističe Blatter, koji se nalazi na čelu krovne svjetske nogometne organizacije od 1998. godine, te je glavni favorit za novi mandat na izborima koji bi se trebali održati u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo