Janko: Povreda me upropastila

Deveti reket sveta proživljava možda i najteže trenutke u karijeri

27.2.2013.
13:26
VOYO logo

Sroski teniser Janko Tipsarević se nalazi u ozbiljnoj krizi nakon serije loših rezultata.

Janko je sjajno otvorio sezonu trijumfom na turniru u Čenaju i plasmanom u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, ali su usledili neočekivani porazi od Mikela Lodre u Monpeljeu i Dmitrija Tursunova u Marseju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslednji u nizu neuspeha Tipsarević je doživeo u Dubaiju, pošto je ubedljivo izgubio od ruskog veterana Nikolaja Davidenka sa 2:0 (6:0, 7:5), i tako potvrdio da prolazi možda kroz najteži period u karijeri.

Kao posledica toga stigao je i otkaz nastupa na meču četvrtfinala Dejvis kupa, u aprilu protiv SAD, a ne treba zaboraviti da je preskočio i duel sa Belgijancima na startu takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nije bilo drugog rešenja. Branim 1.400 poena na šljaci, a ja nisam Novak pa da osvajanjem Australian Opena mogu da dođem do 2.000 bodova. Moram da svoje poene uzimam na manjim turnirima, a čeka me jako težak i naporan raspored. Mislim da na šljaci branim skoro pola osvojenih poena koje imam - izjavio je Tipsarević za Sportski žurnal.

Janko je priznao da je pogrešio što posle Australian Opena nije pauzirao i zatim svežiji došao u Dubai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Trebalo je da preskočim oba turnira u Francuskoj i da sa svežom glavom dođem ovde u Dubai. Ovako, neću ni fizički, ni psihološki izdržati - pući ću kasnije kada dođe šljaka ako budem vezao sve turnire bez prekida. Želim da imam isti raspored na šljaci kao i prošle godine jer se pokazao kao dobar - Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Diseldorf, Rolan Garos, pa selidba na travu preko Halea do Vimbldona - smatra deveti teniser sveta koji je demantovao da došlo do sukoba sa Teniskim savezom Srbije zbog odluke da ne igra protiv SAD.

- Svestan sam da smo malo oslabljeni mojim neigranjem, ali i Viktor je pobeđivao i Iznera i Kverija, tako da mislim da su šanse 50:50. Želeo sam da igram i sa Belgijom jer zaista nema nikakvih sukoba sa TSS, ali videli ste moje rezultate u poslednjih mesec dana. To je najbolji dokaz da me je ova povreda uništila, potvrdio je Janko ono što smo javili još 26. januara, kada je prvi put otkrio da ima nezgodnu povredu stopala - izjavio je Tipsarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo